Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Novartis: Και ο Λοβέρδος βάζει στο “κάδρο” των ευθυνών τον Παπαγγελόπουλο!

Novartis

“Τρέχουν” οι εξελίξεις για την υπόθεση της Novartis και το τελευταίο πολιτικό πρόσωπο που “δείχνει” τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ένα ακόμα πολιτικό πρόσωπο βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη 19.09.2019, ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται σχετικά με τις καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis.

Novartis – Τι είπε ο Λοβέρδος

Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο ο οποίος στις αρχές της εβδομάδας κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε βάρος της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, των επίκουρων εισαγγελέων, Χρ. Ντζούρα και Σ. Μανώλη και κατά παντός άλλου υπευθύνου. Ο κ. Λοβέρδος προσήλθε ενώπιον του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού, προσκόμισε σχετικά έγγραφα και τις επτά μηνύσεις που έχει καταθέσει κατά των προστατευόμενων μαρτύρων και στη συνέχεια εξετάστηκε ως μάρτυρας για την Novartis.

Κατά πληροφορίες έβαλε και αυτός στο “κάδρο” τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Στο πρόσωπο του κ. Παπαγγελόπουλου ο κ. Λοβέρδος αναφέρεται και στη μήνυση που κατέθεσε επισημαίνοντας «… Από τον συνδυασμό όσων προαναφέρθηκαν – προκύπτει η επίταση του δόλου με την οποία λειτούργησαν οι εγκαλούμενοι εφαρμόζοντας την εντολή του προσώπου με το ψευδώνυμο Ρασπούτιν -του κατονομάσθεντος Δ. Παπαγγελόπουλου- να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης στη σκευωρία Novartis, να καταστρέψει τους ίδιους και τα κόμματα τους και όταν μετά από χρόνια απαλλαγούν, να έχουν προλάβει να ωφεληθούν οι τότε κυβερνώντες. Με άλλα λόγια αυτό που ανέφερε η κυρία Ραϊκου, διά των κύκλων της, ότι ο Ρασπούτιν της έδινε ως οδηγία «κι ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν», είναι απολύτως χαρακτηριστικό του σκοπού και της στόχευσης της σκευωρίας Novartis, και εξηγεί με σαφείς όρους τις πράξεις κι τις παραλείψεις των εγκαλούμενων, αποδεικνύοντας κι τον άμεσο δόλο με τον όποιο ενήργησαν».

Οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου μελετούν το ενδεχόμενο το σύνολο των εγγράφων που παρέδωσε ο κ. Λοβέρδος, η μήνυση του και η κατάθεση του να διαβιβασθούν αμελλητί βάση του Συντάγματος στη Βουλή.

Παράλληλα, μελετούν και τις επόμενες δικονομικές τους κινήσεις, προκειμένου να κρίνουν ποια πρόσωπα θα καλέσουν ως μάρτυρες προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση που τους έχει ανατεθεί και αφορά σε τυχόν ποινικές ευθύνες μη πολιτικών προσώπων για τους χειρισμούς του στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis.

Να σημειωθεί, τέλος, πως την Δευτέρα 23.09.2019, έχει κληθεί να καταθέσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις