Πολιτική

Novartis: Κατέθεσε στην Εισαγγελέα Διαφθοράς ο Μάριος Σαλμάς

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση της Novartis βρέθηκε σήμερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτή της ΝΔ Μάριος Σαλμάς.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Σαλμάς το 2012 και ενώ βρισκόταν στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας έδωσε παραγγελία για  εσωτερικό έλεγχο για μη διαφανείς διαδικασίες στη  φαρμακευτική εταιρεία.

Η αρχική εντολή του τότε υπουργού ήταν να ερευνηθεί η υπόθεση εντός 90 ημερών ωστόσο υποβλήθηκε πόρισμα μόλις 8 σελίδων μέσα  σε λίγες ημέρες.

Ο κ. Σαλμάς χαρακτήρισε το πόρισμα «ανεπαρκές και συγκαλυπτικό» και έδωσε εντολή στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να κάνει έρευνα. Πράγματι τον Ιανουάριο του 2013 υποβλήθηκε νέο πόρισμα το οποίο, όμως, φέρεται να μην κατέληξε ποτέ στον εισαγγελέα. 

Η κατάθεση του κ. Σαλμά για την υπόθεση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική.

Μετά την κατάθεση του, ο Μάριος Σαλμάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Κατά τη διάρκεια της υπουργικής μου θητείας, ακολουθώντας το πρόγραμμα της Κυβέρνησής μας, έλαβα μέτρα μεγάλης περιστολής της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης, από 4 δις ευρώ το 2011 στα 2,3 δις ευρώ το 2013 . Οι αποφάσεις αυτές περιόρισαν δραστικά τα κέρδη πολλών φαρμακευτικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων και της Novartis.

Με δική μου πρωτοβουλία ενημέρωσα την κυρία Ράικου για να την διευκολύνω με την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου στην έρευνα που διεξάγει”
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χρυσοχοΐδης: 3.254 συλλήψεις μέσα στη διετία από το ελληνικό FBI – Τι είπε για Pizza Fan και Χωριάτικο
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκάλυψε ότι δύο μεγάλες υποθέσεις φορολογικής απάτης ερευνώνταν επί ενάμιση χρόνο και ζήτησε να βρεθεί λύση για τις συγκεντρώσεις του Ηλία Κασιδιάρη
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Μήνυμα Γεραπετρίτη στην Τουρκία μετά τη συνάντηση με Γκουτέρες: Οι θαλάσσιες ζώνες δεν είναι πεδίο πλειστηριασμού
«Υπάρχουν κανόνες οι οποίοι διέπουν τις σχέσεις μεταξύ όμορων θαλασσίων χωρών και αυτοί οι κανόνες θα πρέπει να γίνονται σεβαστοί», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών
Γιώργος Γεραπετρίτης, ΟΗΕ, ΥΠΕΞ 9
ΕΛ.Α.Σ.: Πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για το σόου Κασιδιάρη και τη στάση της αστυνομίας
Η ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ακέραια πολιτική ευθύνη για τις συνθήκες που επέτρεψαν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης Κασιδιάρη την ημέρα της εθνικής επετείου
ΦΩΤΟ NEWSIT.GR 17