Πολιτική

Novartis: Μένει στα χέρια της Τουλουπάκη η δικογραφία!

Την απόφαση η δικογραφία της υπόθεσης της Novartis να μην ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή και να μην αφαιρεθεί από την Εισαγγελέα Διαφθοράς και τις ανακρίτριες διαφθοράς που την χειρίζονται, έλαβε η Ολομέλεια Εφετών. Η απόφαση λήφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία αλλά και οριακή απαρτία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με πληροφορίες, 69 μέλη της Ολομέλειας τάχθηκαν υπέρ της άποψης ότι η απόφαση θα πρέπει να συνεχίσει να ερευνάται ως έχει από την Εισαγγελία Διαφθοράς και από ανακρίτριες Διαφθοράς, 40 υπέρ της άποψης πως πρέπει να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή και τρία μέλη ψήφισαν λευκό.

Η απόφαση της Ολομέλειας λήφθηκε με οριακή απαρτία καθώς συνολικά τα μέλη της ξεπερνούν τα 300. Συνολικά στη συνεδρίαση συμμετείχαν 112 μέλη από τα συνολικά 307.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό της πλειοψηφίας της Ολομέλειας προκειμένου να παραμείνει η έρευνα ως έχει έπαιξε ρόλο πως ήδη η υπόθεση εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των δικαστικών αρχών.

Λόγω αυτού ήδη πέντε δικογραφίες βρίσκονται στην ανάκριση με τις ανακρίτριες διαφθοράς να έχουν επεξεργαστεί μεγάλο όγκο τους.

Όσο αφορά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν καλέσει σε απολογίες τους κατηγορούμενους, ούτε ακόμη και για την πρώτη δικογραφία που αφορά τον Κ.Φρουζή, η Ολομέλεια συνυπολόγισε το γεγονός πως λείπουν στοιχεία τα οποία αναμένουν από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σχετικά με την Εισαγγελία Διαφθοράς, η πλειοψηφία της Ολομέλειας Εφετών έκρινε πως η τελευταία ποινικη δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία ήταν στις 14-6-2019 και δεν έχει παρέλθει από τότε μεγάλο χρονικό διάστημα.Οι δυο ανακρίτριες χαρακτηρίστηκαν δε ικανότητες στο έργο τους.

Ταυτόχρονα, η πλειοψηφία «μέτρησε» το γεγονός ότι ήδη έχουν τεθεί 7 υποθέσεις στο αρχείο, έχει ασκηθεί δίωξη σε ένα πολιτικό πρόσωπο και απομένουν προς έρευνα 4 δικογραφίες.

Αντίθετα, η μειοψηφία ψήφισε υπερ της άποψης ότι η δικογραφία θα έπρεπε να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, του γεγονότος πως είναι πολύπλοκη με διεθνή αντίκτυπο και προεκτάσεις, ότι συνέχεται με την αναγκαία λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, έχει απασχολήσει τη Βουλή και τον Τύπο, έχει λάβει ευρεία δημοσιότητα και αναζωπυρώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με αναφορά και σε πολιτικά πρόσωπα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φαραντούρης για Σδούκου και το «χαριεντιζόσασταν σε υπουργούς»: «Προεκλήθην – Στην προσβολή δεν μπορείς να σιωπάς, μακριά από εμάς ο σεξισμός»
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ δίνει τη δική του εκδοχή για την κόντρα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ και επιμένει ότι «αντιπαρατίθεμαι πάντα πολιτικά και όχι προσωπικά»
Σδούκου και Φαραντούρης 5
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για Αλκέτ Ριζάι: Θα διαφωνούσα να πάρει άδεια αλλά είναι θέμα του νόμου
«Θα συλληφθεί, όπως συλλαμβάνονται όλοι, και θα δείτε στη συνέχεια πόσο η κεκτημένη ταχύτητα της αστυνομίας πόσες ακόμα επιτυχίες θα έχει» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Μαρινάκης για Τσίπρα: Κάνει καλύτερα βίντεο απ’ ότι κυβερνά τον τόπο – Παλιό το κόλπο να τάζεις εκ του ασφαλούς για να γίνεις ευχάριστος
«Αν ήμασταν καλύτερα επί ΣΥΡΙΖΑ όπως λέει γιατί έστειλε στον εξώστη και εξαφάνισε όλους όσους κυβέρνησε μαζί τους; Προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία»
Παύλος Μαρινάκης
5