Πολιτική

Novartis: Μένει στα χέρια της Τουλουπάκη η δικογραφία!

Την απόφαση η δικογραφία της υπόθεσης της Novartis να μην ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή και να μην αφαιρεθεί από την Εισαγγελέα Διαφθοράς και τις ανακρίτριες διαφθοράς που την χειρίζονται, έλαβε η Ολομέλεια Εφετών. Η απόφαση λήφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία αλλά και οριακή απαρτία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με πληροφορίες, 69 μέλη της Ολομέλειας τάχθηκαν υπέρ της άποψης ότι η απόφαση θα πρέπει να συνεχίσει να ερευνάται ως έχει από την Εισαγγελία Διαφθοράς και από ανακρίτριες Διαφθοράς, 40 υπέρ της άποψης πως πρέπει να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή και τρία μέλη ψήφισαν λευκό.

Η απόφαση της Ολομέλειας λήφθηκε με οριακή απαρτία καθώς συνολικά τα μέλη της ξεπερνούν τα 300. Συνολικά στη συνεδρίαση συμμετείχαν 112 μέλη από τα συνολικά 307.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό της πλειοψηφίας της Ολομέλειας προκειμένου να παραμείνει η έρευνα ως έχει έπαιξε ρόλο πως ήδη η υπόθεση εδώ και τρία χρόνια βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των δικαστικών αρχών.

Λόγω αυτού ήδη πέντε δικογραφίες βρίσκονται στην ανάκριση με τις ανακρίτριες διαφθοράς να έχουν επεξεργαστεί μεγάλο όγκο τους.

Όσο αφορά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν καλέσει σε απολογίες τους κατηγορούμενους, ούτε ακόμη και για την πρώτη δικογραφία που αφορά τον Κ.Φρουζή, η Ολομέλεια συνυπολόγισε το γεγονός πως λείπουν στοιχεία τα οποία αναμένουν από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σχετικά με την Εισαγγελία Διαφθοράς, η πλειοψηφία της Ολομέλειας Εφετών έκρινε πως η τελευταία ποινικη δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία ήταν στις 14-6-2019 και δεν έχει παρέλθει από τότε μεγάλο χρονικό διάστημα.Οι δυο ανακρίτριες χαρακτηρίστηκαν δε ικανότητες στο έργο τους.

Ταυτόχρονα, η πλειοψηφία «μέτρησε» το γεγονός ότι ήδη έχουν τεθεί 7 υποθέσεις στο αρχείο, έχει ασκηθεί δίωξη σε ένα πολιτικό πρόσωπο και απομένουν προς έρευνα 4 δικογραφίες.

Αντίθετα, η μειοψηφία ψήφισε υπερ της άποψης ότι η δικογραφία θα έπρεπε να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, του γεγονότος πως είναι πολύπλοκη με διεθνή αντίκτυπο και προεκτάσεις, ότι συνέχεται με την αναγκαία λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, έχει απασχολήσει τη Βουλή και τον Τύπο, έχει λάβει ευρεία δημοσιότητα και αναζωπυρώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με αναφορά και σε πολιτικά πρόσωπα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φλωρίδης κατά Τσίπρα για τη Δικαιοσύνη: «Μετά από όσα διέπραξε, θα έπρεπε να την αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σηκώνει το γάντι μετά τις αιχμές του πρώην πρωθυπουργού – Ο νόμος Παρασκευόπουλου, η Novartis, οι τηλεοπτικές άδειες και οι «αρμοί της εξουσίας» στο επίκεντρο της επίθεσης
Γιώργος Φλωρίδης
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Συμβιβασμένος Μαδούρο» και «διευθύνων σύμβουλος των ολιγαρχών»
«Το μέλλον της χώρας δεν είναι ούτε ο Μητσοτάκης της διαφθοράς ούτε ο Τσίπρας της διαπλοκής», αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη - Οι αιχμές για «copy paste» προτάσεων και τα οικονομικά της ΕΛΑΣ
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης
Αφροδίτη Νέστορα: «Μαμά, συγγνώμη που δεν κατάφερα να σε προστατεύσω»
Η Βάγια Νέστορα, έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου 2026, όταν σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση με εκρηκτικό-εμπρηστικό μηχανισμό στο σπίτι της οικογένειας της Αφροδίτης Νέστορα στη Θεσσαλονίκη
H Αφροδίτη Νέστορα μαζί με την μητέρα της Βάγια Νέστορα 8
Αλέξης Τσίπρας: Από την καταγγελία του «καθεστώτος» σε πρόταση διακυβέρνησης – «Το 2015 ήξερα τι ήθελα, αλλά δεν ήξερα πώς να το κάνω»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για θεσμούς, Δικαιοσύνη και ακρίβεια – Το μήνυμα ότι «τώρα ξέρω τι γίνεται και τι δεν γίνεται» και η προσπάθεια να εμφανιστεί η ΕΛ.Α.Σ. ως κυβερνητική εναλλακτική απέναντι στη Ν.Δ.
Ο Αλέξης Τσίπρας 125