Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Novartis: Ο Λοβέρδος κατέθεσε μηνύσεις αντί υπομνήματος

Novartis

Με δήλωση του ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζει πως «η υπόθεση Novartis θα παραδοθεί στην πολιτική και τη συνταγματική ιστορία της Ελλάδας ως άθλια πολιτική σκευωρία».

Ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος είχε κληθεί σήμερα ενώπιον της Εισαγγελίας Διαφθοράς προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση ως ύποπτος τέλεσης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας. Η κλήση του κ. Λοβέρδου ήρθε μετά την απόφαση της Βουλής να άρει την ασυλία του μετά από σχετικό αίτημα της Εισαγγελέως Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Ο κ. Λοβέρδος διευκρινίζει στη δήλωση του πως αντί υπομνήματος κατέθεσε στην Εισαγγελέα Διαφθοράς τις επτά μηνύσεις, που έχει ασκήσει «κατά των ψευδομαρτύρων της πολιτικής σκευωρίας «Novartis», κουκουλοφόρων και μη», καθώς και τις τρεις σχετικές με αυτή τη δυσώδη υπόθεση αγορεύσεις μου στην Ολομέλεια της Βουλής».

Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Υγείας αναφέρει «στις μηνύσεις και τις αγορεύσεις μου καταγράφονται ξεκάθαρα τα γεγονότα και σκιαγραφούνται οι εμπνευστές και οι εκτελεστές αυτής της πολιτικής πλεκτάνης. Εξηγήσεις θα δώσουν αυτοί και μόνον αυτοί. Όσοι ενεπλάκησαν σε αυτό το αποκρουστικό κατασκεύασμα που αποτελεί, όπως από την πρώτη στιγμή είχα εξαγγείλει, Κυλώνειο Άγος για τη χώρα μας, θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν για τις πράξεις τους. Η υπόθεση Novartis θα παραδοθεί στην πολιτική και τη συνταγματική ιστορία της Ελλάδας ως άθλια πολιτική σκευωρία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις