Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Novartis: Σε Άρειο Πάγο και Βουλή η μήνυση που κατέθεσε ο Σαμαράς

Novartis Σαμαράς
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Στη Βουλή και στον Άρειο Πάγο διαβιβάζεται η μήνυση που κατέθεσε ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την υπόθση Novartis.

Ο Αντώνης Σαμαράς, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, των επίκουρων εισαγγελέων διαφθοράς, Χρήστου Ντζούρα και Στυλιανού Μανώλη και των προστατευόμενων μαρτύρων, με τις κωδικές ονομασίες, Αικατερίνη Κελέση και Μάξιμος Σαράφης για την υπόθεση της Novartis.

Η “ακτινογραφία” της μήνυσης που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς

Στη Βουλή διαβιβάζεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών το σκέλος της μήνυσης που αφορά τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αμελλητί. Όπως, δηλαδή, ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Το σκέλος της μήνυσης που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, που αφορά στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους δύο επίκουρους εισαγγελείς της Χρήστο Ντζούρα και Στυλιανό Μανώλη διαβιβάζεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ερευνηθεί από αρμόδιο αντιεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ομοίως στην Εισαγγελία του  Αρείου Πάγου διαβιβάζεται και το σκέλος που αφορά στους δύο προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».

Ο εποπτεύων της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς αντεισαγγελέας θα κρίνει εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να διερευνηθεί η σε βάρος τους μήνυση, κάτι που θα σημαίνει ότι θα αποκαλυφθεί και η ταυτότητα τους.

Novartis: Μήνυση εναντίον των προστατευόμενων μαρτύρων έκανε ο Αβραμόπουλος

Παράλληλα, μήνυση στους προστατευόμενους μάρτυρες που τον κατέδειξαν ως ύποπτο για παράνομες συναλλαγές με την Novartis, κατέθεσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Συγκεκριμένα ο κ. Αβραμόπουλος κατηγορεί τους μάρτυρες για ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, ενώ ζητά να διερευνηθεί και η ανάμιξη άλλων προσώπων ως ηθικών αυτουργών στις κατασκευασμένες, όπως υποστηρίζει, κατηγορίες.

Με δήλωσή του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε πως «κατέθεσα στον αξιότιμο κ. Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος εποπτεύει την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, αίτημα για την άμεση ανάκληση των διατάξεων του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών, με τις οποίες οι δύο ψευδομάρτυρες και συκοφάντες υπήχθησαν στο Νόμο περί Προστασίας Μαρτύρων.

Από τα δύο δικόγραφα προκύπτει ότι: Στη δικογραφία δυόμισι χιλιάδων σελίδων, δεν υπάρχουν παρά μόνο δύο παράγραφοι που αναφέρονται στο όνομά μου από τους δύο ψευδομάρτυρες και δεν υπάρχει ούτε μία λέξη των μαρτυριών η οποία να μην είναι ψευδής, αυταπόδεικτα και εμφανέστατα.

Η υπαγωγή τους στο καθεστώς προστασίας μαρτύρων θα πρέπει να επανεξετασθεί από τον αξιότιμο κ. Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ώστε οι σχετικές διατάξεις να ανακληθούν και οι ψευδομάρτυρες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν για τις εγκληματικές πράξεις που διέπραξαν με τις καταθέσεις τους. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία προσέφυγα σήμερα και πιστεύω ότι σύντομα θα αποκαλυφθεί η σκευωρία και θα λάμψει η αλήθεια».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις