Πολιτική

Ντάισελμπλουμ: Λυπάμαι για τις υποκλοπές – «Θα προσπαθήσω να αποτρέψω μια νέα ελληνική κρίση»

Καταδικάζει τις υποκλοπές που έγιναν στην τηλεφωνική συνδιάλεξη Τόμσεν Βελκουλέκου, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μιας νέας ελληνικής κρίσης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας σε Επιτροπή του κοινοβουλίου της Ολλανδίας, είπε: «Καθήκον μου είναι να αποτρέψω μία νέα ελληνική κρίση».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg ο Ντάισελμπλουμ εξέφρασε τη λύπη του για την ηχογράφηση της συνομιλίας Τόμσεν-Βελκουλέσκου, την οποία διέρρευσαν τα WikiLeaks.

Η τοποθέτηση Ντάισελμπλουμ έρχεται τη στιγμή που Αθήνα και Θεσμοί δυσκολεύονται να βρουν τη «χρυσή τομή» για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ενώ παράλληλα φαίνεται να παραμένουν οι διαφωνίες και ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους εταίρους.

Το Ταμείο θέτει ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στο τρίτο Μνημόνιο την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, με τους Ευρωπαίους ωστόσο να παραμένουν ιδιαίτερα διστακτικοί. Παράλληλα, όπως προκύπτει από τη συζήτηση Τόμσεν-Βελκουλέσκου, το Ταμείο εκτιμά ότι ο στόχος για πρωτοτενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών δεν είναι επιτεύξιμος και θα πρέπει να μειωθεί ιδανικά στο 1,5% ή τουλάχιστον στο 2,5% του ΑΕΠ.

Στόχος της Αθήνας αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι να καταλήξει σε δύο διαφορετικά κείμενα με τους Θεσμούς έως το βράδυ της Κυριακής, ένα με τους Ευρωπαίους και ένα ξεχωριστό με το ΔΝΤ, όπου θα αποτυπώνονται οι διαφωνίες των δύο πλευρών.

πηγη: ignatiou.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 7
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 11
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 115