Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Ντάισελμπλουμ: Πως “έφαγα” τον Γιάνη Βαρουφάκη – Τι είπε ο Α. Τσίρπας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι απαίτησαν την απομάκρυνση του Γιάνη Βαρουφάκη είναι γνωστό, το πως, τώρα αποκαλύπτεται απ’ τον ίδιο τον πρωταγωνιστή της ιστορίας τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ολλανδικό κανάλι NOS TV ήταν εκείνος που ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα την απομάκρυνση του Γιάνη Βαρουφάκη από τις διαπραγματεύσεις την άνοιξη του 2015.

Στην συνέντευξη, η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη την ερχόμενη Δευτέρα, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι είχε επιμείνει ώστε ο υπουργός Οικονομικών να πάψει να είναι επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας.

Ο Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του ολλανδικού τηλεοπτικού σταθμού, τόνισε ότι το κλίμα μέσα στο Eurougroup, ανάμεσα στους υπόλοιπους υπουργούς και τον κ. Βαρουφάκη ήταν τόσο άσχημο, που πλέον δεν υπήρχε βάση συζήτησης.

Κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος, ο κ. Τσίπρας είχε απαντήσει ότι ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας δεν έχει σχέση με το Eurogroup αλλά με την ελληνική κυβέρνηση. Στην αποκαλυπτική συνέντευξη, η οποία θα προβληθεί στην εκπομπή Nieuwsuur την επόμενη Δευτέρα, ο πρόεδρος του Eurogroup εξηγεί πως παρέκαμψε τον τότε υπουργό Οικονομικών και διαπραγματεύτηκε απευθείας με τον Αλέξη Τσίπρα.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε