Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ντάισελμπλουμ: “Συμφωνούμε σε πολλά” – Την Τρίτη το Euro Working Group

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για “την καλή πρόοδο” που σημειώνεται στις συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της. Διευκρίνισε μάλιστα πως οι δύο πλευρές έχουν φθάσει σε συμφωνία σε “πολλά θέματα”.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε επίσης ότι το Euro Working Group πρόκειται να συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη. Δείτε το tweet με την προαναγγελία του EWG.

 

 

Ικανοποιημένη η Ευρυζώνη

Κλίμα ικανοποίησης επικρατεί την ίδια ώρα στα ανώτατα κλιμακια της ευρωζώνης σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών.

Σχολιάζοντας ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο επιτεύχθηκε «πολύ μεγάλη πρόοδος», ανώτατοι παράγοντες της ευρωζώνης ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η συνεδρίαση των εκπρόσωπων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, την Τρίτη, θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σημειώνεται πως στόχος της εν λόγω συνεδρίασης κατόπιν της εξουσιοδότησης του Eurorgroup, είναι να αξιολογήσει την πορεία εφαρμογής των προαπαιτούμενων και να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δις. και τη μεταφορά των 10 δις. για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών στο ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε