Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ντάισελμπλουμ: Θαυμάζω τον Τσίπρα

Ντάισελμπλουμ: Θαυμάζω τον Τσίπρα

Ο Μανουέλ Βαλς τον… ζηλεύει (με την καλή έννοια), ο Γερούν Ντάισελμπλουλ τον θαυμάζει. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φαίνεται ότι καταφέρνει πια να πείσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους (λέγε με Ντάισελμπλουμ). Μόνο ο Σόιμπλε του μένει πια!

Ο πρόεδρος Eurogroup δεν έκρυψε το θαυμασμό και την εκτίμηση που τρέφει τόσο στον Έλληνα πρωθυπουργό όσο και στον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Figaro.

«Τρέφω μεγάλο θαυμασμό γι’ αυτόν (τον Αλέξη Τσίπρα) και για τον Ιταλό Ματέο Ρέντσι. Προωθούν διαπραγματεύσεις και κατορθώνουν να παραμείνουν στην εξουσία», τονίζει ο Ολλανδός υπουργός.

«Είμαι σοσιαλδημοκράτης και θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πιο εύγλωττο παράδειγμα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα επανεξελέγη τον περασμένο Σεπτέμβριο έχοντας ήδη συμφωνήσει στη νέα διάσωση ύψους 89 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος στην Ελλάδα είχε δηλώσει χθες Πέμπτη (02.06.2016), στο European Business Summit ότι «έχουμε γυρίσει σελίδα» στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι έχει βελτιωθεί η εμπιστοσύνη προς την ελληνική κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε