Πολιτική

Νταβός: Ο Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Κουλέμπα για τη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί της Τετάρτης (25.05.2022) στο περιθώριο του Φόρουμ στο Νταβός.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντμίτρο Κουλέμπα συζήτησαν εκτενώς η κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο στην ανατολική Ουκρανία, ειδικά στο Ντονμπάς.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη βοήθεια που έχει προσφέρει η Ελλάδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία.

Ο Ντμίτρο Κουλέμπα ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα φορτία ουκρανικών σιτηρών και αγροτικών προϊόντων που, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ακόμα τη στήριξη της Ελλάδας προς την ενταξιακή προοπτική της Ουκρανίας στην ΕΕ.

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε μέρος σε πρόγευμα εργασίας με αντικείμενο τα Δυτικά Βαλκάνια.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Κροατίας Andrej Plenković, ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vučić, ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Dritan Abazovic, ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Stevo Pendarovski και ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Albin Kurti, επισημάνθηκε η σημασία της σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει μεγάλη παγκόσμια αναταραχή λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τονίστηκε παράλληλα η σημασία του σταθερού και ασφαλούς ενεργειακού εφοδιασμού των Βαλκανίων, στον οποίο η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ακόμα σημαντικότερο ρόλο χάρη στην ανάπτυξη κομβικών υποδομών για την υποδοχή και προώθηση ενεργειακών φορτίων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δόμνα Μιχαηλίδου: Συγγενείς πρώτου βαθμού έχουν τη δυνατότητα να γίνουν προσωπικοί βοηθοί – Αναμένονται να γίνουν εξαγγελίες στη ΔΕΘ για το στεγαστικό
«Είναι ένα πρόγραμμα που τα προηγούμενα χρόνια "τρέχαμε" ως πιλοτικό, πλέον το κάνουμε μόνιμο» τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Η Δόμνα Μιχαηλίδου 15
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέχρι την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή των νέων συντάξεων χηρείας σε 8.500 δικαιούχους
«Συνολικά 8.500 δικαιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να αυξάνονται σημαντικά μέχρι και στα επίπεδα προ της περικοπής που υπέστησαν», τονίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 28
«Σφήνα» Τσίπρα στο ΠΑΣΟΚ βλέπει η Χαριλάου Τρικούπη: «Η χώρα δεν χρειάζεται κατεψυγμένο διπολισμό»
Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να αποτελέσει εκείνος τον «άλλο πόλο» στο δίπολο με την κυβέρνηση, κάτι που επουδενί δεν προτίθενται να επιτρέψουν
O Nίκος Ανδρουλάκης
Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο μεγάλο τεστ του Αλέξη Τσίπρα – Μεσαία τάξη, μισθωτοί, ακρίβεια και στέγη στην πρώτη γραμμή
Στις 2 Σεπτεμβρίου η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει τα χαρτιά της για την οικονομία - Στόχος είναι ένα τετραετές σχέδιο οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης, με κοστολογημένες παρεμβάσεις και σαφή κοινωνική στόχευση
Ο Αλέξης Τσίπρας 19