Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ντομπρόβσκις: “Παγώνει” τις προσδοκίες του Τσακαλώτου

Ντομπρόβσκις: “Παγώνει” τις προσδοκίες του Τσακαλώτου

Στην ελληνική κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι για την υπέρμετρη φορολόγηση ως κυρίαρχο στοιχείο του μείγματος πολιτικής του τρίτου μνημονίου ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. Μάλιστα, ο ίδιος παγώνει και τις προσδοκίες Τσακαλώτου για καθαρή έξοδο από το πρόγραμμα το 2018.

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις ξεκαθαρίζει ότι ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να επικεντρωθεί αισθητά στην αύξηση των φόρων.  Επιπλέον, το τέλος του χρόνου θέτει ως “ιδανικό χρονοδιάγραμμα” για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης ενώ εξήγησε πως “αυτό που θα το καθορίσει είναι η πρόοδος της ελληνικής πλευράς με την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων”.

«Υπάρχουν 95 προαπαιτούμενα για να ολοκληρωθούν και πολλά από αυτά στην πραγματικότητα αφορούν την εφαρμογή μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί» αναφέρει.

Ο κ Ντομπρόφσκις απαντά με την φράση «αυτή η συζήτηση είναι λίγο πρώιμη» όταν ερωτάται για την πρόσφατη δήλωση του κ. Τσακαλώτου μετά το Γιούρογκρουπ ότι στόχος της Ελλάδας είναι μια καθαρή έξοδος από το πρόγραμμα χωρίς άλλες διευθετήσεις.

“Έχουμε ακόμα μπροστά μας την τρίτη αξιολόγηση” σημείωσε προσθέτοντας ότι” πρώτα από όλα εγώ θα εστίαζα στην προετοιμασία για τους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών, διασφαλίζοντας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα φτάνει το 3,5% του ΑΕΠ.”

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις