Πολιτική

Η Ντόρα Μπακογιάννη “απάντησε” στο μπλόκο Μητσοτάκη στην οικογενειοκρατία

- Όσα είπε στην ομιλία της στο 11ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην "Καθημερινή" - Επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα - Εικόνες από το τετ α τετ Μπακογιάννη - Μητσοτάκη στο συνέδριο
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για πρώτη φορά η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε ανοιχτά για τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην “Καθημερινή” και το… μπλόκο στην οικογενειοκρατία.

Στην πολυσυζητημένη συνέντευξή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αιφνιδίασε πολλούς με τη δήλωσή του ότι στο υπουργικό συμβούλιο μίας μελλοντικής κυβέρνησης υπό τον ίδιο δεν θα υπάρχει κανένας συγγενής του. Μία δήλωση που προφανώς “φωτογράφιζε” την αδερφή του, Ντόρα Μπακογιάννη.

ntora

Κατά την ομιλία της στο 11ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε χαρακτηριστικά: “Έγινε πολύ συζήτηση για την συνέντευξη Μητσοτάκη στην “Καθημερινή”. Κατανοώ και σέβομαι το σκεπτικό της απόφασης και τον συμβολισμό. Έχω δώσει μάχες για την παράταξη εδώ και χρόνια. Έχω τιμηθεί από το λαό, από την παράταξη και τους αρχηγούς της με καίριες θέσεις ευθύνης. Από την Ολυμπιακή Αθήνα του 2004 μέχρι το Βουκουρέστι το 2008, αισθάνομαι υπερήφανη γιατί πάντοτε κράτησα την ελληνική σημαία ψηλά.Έχω αποδείξει στη διαδρομή μου ότι ποτέ δεν φοβήθηκα να πολεμήσω για τις αρχές και τις θέσεις μου, ακόμα κι όταν έμεινα μόνη. Σήμερα αισθάνομαι πιο δυνατή γιατί η ανιδιοτέλεια, η αλήθεια και η καθαρότητα είναι σπουδαία πολιτικά εφόδια.

Είμαι κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του μεγαλύτερου Έλληνα κοινοβουλευτικού. Μεγάλωσα με την αντίληψη ότι η υψηλότερη τιμή και διάκριση είναι ο τίτλος του βουλευτή. Μεγάλωσα με την ιδέα ότι για να υπερασπιστείς τα πιστεύω σου, δεν σου χρειάζεται κανένα άλλο αξίωμα.

Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να νικήσει η ΝΔ. Θα νικήσουμε και θα κάνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον καλύτερο Έλληνα Πρωθυπουργό”.

ntora

Επίθεση στην κυβέρνηση

«Όταν μιλήσαμε για ιδιωτικοποιήσεις, για τα πανεπιστήμια, ήμασταν μόνοι και είχαμε απέναντι τον λαϊκισμό. Όταν είπαμε πρώτοι πως πρέπει να υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία μας είπαν ανάλγητους… Αλλά σήμερα όλη η κοινωνία αντιλαμβάνεται πως αυτά που έλεγε η ΝΔ ήταν τα σωστά και που αν είχαν γίνει δεν θα είχε φτάσει η Ελλάδα στην κατάσταση που είναι σήμερα», τόνισε η Ντόρα Μπακογάννη, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως κατάφερε να κάνει την Ελλάδα απλό θεατή των διεθνών εξελίξεων.

Όπως είπε η κυβέρνηση έχασε το στοίχημα της ανάπτυξης καθώς δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, υπάρχει απόλυτη ιδεοληψία ακόμα και σήμερα, ενώ, όπως είπε, στην χώρα υπάρχει πλέον μια βαθιά κρίση αντιπροσώπευσης.

https://twitter.com/Dora_Bakoyannis/status/942081929553367040

Η κα Μπακογιάννη επισήμανε πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από μικρές μεσαίες επιχειρήσεις. «Τις έχουν αφήσει στην τύχη τους. Ανάπτυξη είναι παραγωγή πλούτου. Χωρίς νέα παραγωγή πλούτου πως θα δημιουργήσουμε το δίκτυ κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν ανάγκη οι ασθενέστεροι» αναρωτήθηκε η κα Μπακογιάννη κατηγορώντας την κυβέρνηση για λαϊκισμό. Όπως είπε, η ΝΔ κερδίζει το μεγάλο στοίχημα που είναι το στοίχημα της αξιοπιστίας. «Μας αποκάλεσαν ανάλγητους, καπηλεύτηκαν την έννοια της κοινωνικής ευαισθησίας, στέρησαν την ελπίδα της νέας γενιάς» είπε η κα Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για τεράστια πρόκληση που έχει μπροστά της η ΝΔ να σηκώσει την Ελλάδα μπροστά.

«Η ΝΔ θέλει μια Ελλάδα ενωμένη και όχι διχασμένη κ. Τσίπρα», τόνισε.

«Τους επόμενους λίγους μήνες αλλάζουμε εποχή. Οι πολίτες θα επιλέξουν μια νέα διακυβέρνηση. Η κυβέρνηση είναι ένα κακέκτυπο με πόλωση, συκοφαντία και λάσπη. Εμείς θα σταθούμε όρθιοι, δεν μας πιάνει αυτού του είδους η πολιτική» δήλωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Φωτογραφίες Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καρφιά Παππά για τις έδρες που γίνονται «προσωπική περιουσία»: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την ψήφο του ελληνικού λαού»
Ο νέος γραμματέας του κόμματος απορρίπτει τη σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα και προειδοποιεί όσους αποχωρούν ότι δεν πρέπει να βρουν «ζεστή φωλιά» στην ΕΛΑΣ
Νίκος Παππάς
ΠΑΣΟΚ κατά Μαρινάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Κανονικότητα τα σκάνδαλα για τη ΝΔ, ευχαριστούμε δε θα πάρουμε»
Ο Κώστας Τσουκαλάς απάντησε στην επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «θράσος», επιλεκτική επίκληση του τεκμηρίου αθωότητας και συγκάλυψη ευθυνών
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη
Γεωργιάδης κατά Κοβέσι: «Λανθασμένη επιλογή για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία» – Νέες βολές για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τη Ρουμάνα δικαστικό ότι υπερέβη τα όριά της, αμφισβήτησε τον χειρισμό της υπόθεση με τα αγροτικά κονδύλια και προέβλεψε αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2027
Γεωργιάδης κατά Κοβέσι: «Λανθασμένη επιλογή για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία» – Νέες βολές για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Πυρά Τεμπονέρα για «μεταγραφικό παζάρι» από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΕΛΑΣ στην παρούσα κοινοβουλευτική περίοδο δεν πρόκειται να έχει στις τάξεις της βουλευτές»
Ο τομεάρχης Εργασίας του κόμματος Τσίπρα κράτησε αποστάσεις από την κρίση στην Κουμουνδούρου και έθεσε ως όρο την παραίτηση από την έδρα για όσους θέλουν να ενταχθούν στον νέο πολιτικό φορέα
Ο τομεάρχης Εργασίας της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ) Διονύσης Τεμπονέρας  (Φωτογραφία αρχείου: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Παραιτήθηκε και επισήμως από βουλευτής ο Συμεών Κεδίκογλου – Στους 12 βουλευτές η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
Μετά τη Νοτοπούλου και τον Καραμέρο, ακόμη μία αποχώρηση - Επόμενη επιλαχούσα η Θεοδώρα Ακριώτου, καθώς Χατζηγιαννάκης και Αποστόλου δεν αναμένεται να καταλάβουν την έδρα
Συμεών Κεδίκογλου