Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν πιστεύω ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει θερμό επεισόδιο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και στο ενδεχόμενο πρόκλησης από την Τουρκία, αλλά και στα όσα ακούγονται για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, αναφέρθηκε η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (28.06.2022) στον ΣΚΑΪ. 

Στην περίπτωση που, κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα προκληθεί από την Τουρκία για τα νησιά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – όπως είπε η πρώην υπουργός Εξωτερικών – προσέρχεται πλήρως θωρακισμένος. Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει στο «οπλοστάσιο» του πάρα πολλά και σταθερά επιχειρήματα, από τα πρακτικά της Συνθήκης της Λωζάνης μέχρι και το Διεθνές Δίκαιο όπως ισχύει σήμερα.

Για τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, είπε πως «δεν υπήρχε μεγαλύτερη χάρη από αυτή που μας έκανε ο Τσαβούσογλου, κάνοντας μια δήλωση ότι ”τα σύνορα της Τουρκίας δεν περιορίζονται”». 

Χαρακτήρισε μάλιστα «γελοίο» τον παραλληλισμό που επιχείρησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου με το Βουκουρέστι για να δικαιολογήσει το «μπλόκο» της Άγκυρας σε Σουηδία και Φινλανδία. «Μέχρι την τελευταία στιγμή, εμείς πήγαμε στο Βουκουρέστι με έξι χώρες οι οποίες θέτανε το ίδιο θέμα με εμάς. Δηλαδή δεν έβαλε η Ελλάδα βέτο. Επαναλαμβάνω, η Ελλάδα είχε 6 χώρες», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, προσθέτοντας μάλιστα ότι την απόφαση του Βουκουρεστίου την ψήφισαν και την ψήφιζαν και οι Τούρκοι.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ κάλεσε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις σχετικά με τη επίσημη θέση του για το ζήτημα διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και της ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας. «Καλώ τον κ. Τσίπρα σήμερα, πριν πάει ο κ. Μητσοτάκης (στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ), γιατί έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, να πει ξεκάθαρα: το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα είναι αρνητικό στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με την Φινλανδία και τη Σουηδία, δηλαδή ταυτίζεται με την ρωσική και την τουρκική θέση;», τόνισε. Σχολιάζοντας μάλιστα την τοποθέτηση του Δημήτρη Τζανακόπουλου για το θέμα, σημείωσε ότι μπορεί να πρόκειται και για μια «προσωπική μπαρούφα» του, καθώς «κάποιες φορές του ξεφεύγουν κάποια πράγματα». 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Δεν πιστεύω ότι ο Ερντογάν θα επιχειρήσει θερμό επεισόδιο 

Σχετικά με το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα όσα ακούγονται για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, η πρώην υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Και αυτό, γιατί – σύμφωνα με τα όσα δήλωσε – ο Τούρκος πρόεδρος γνωρίζει ότι δεν έχει να κάνει μια διαλυμένη χώρα, αλλά με μια χώρα με τεράστια αμυντική θωράκιση.

«Ο Ερντογάν δεν έχει στείλει ποτέ τον τουρκικό στρατό ο οποίος πολεμάει, αλλά πολεμάει στη Συρία στη Λιβύη, σε χώρες όχι οργανωμένες», είπε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βολές» κατά του Νίκου Ανδρουλάκη από Τούρκο αντιναύαρχο, εκ των «αρχιτεκτόνων» της «Γαλάζιας Πατρίδας»
«Στην Καππαδοκία βρίσκεται ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του Ελληνισμού» είχε αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε δική του ανάρτηση, μετά την επίσκεψή του στην περιοχή
Νίκος Ανδρουλάκης
Γεωργιάδης για το ακίνητο Ανδρουλάκη: «Είναι αστείο να παίρνει μίσθωμα 1.000 ευρώ» – «Επαναλαμβάνει ψεύδη και συκοφαντίες» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Κανείς δεν νοικιάζει ακίνητο στο Δημόσιο χωρίς να το θέλει, για να το κάνει το ακίνητο μπαίνει σε διαγωνιστική διαδικασία» λέει ο υπουργός Υγείας - «Ο διαγωνισμός, οι προσφορές και η επιλογή έγιναν επί ΝΔ το 2009» απαντά το ΠΑΣΟΚ
Άδωνις Γεωργιάδης
Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων - «Οφείλουμε στην ποντιακή κοινότητα χρέος ευγνωμοσύνης»
«Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ανατρέχουμε με συγκίνηση σε ένα από τα πιο τραγικά κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας: τη συστηματική εξόντωση 353.000 συμπατριωτών μας», έγραψε στα social media ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέα επίθεση Σαμαρά κατά της κυβέρνησης με βολές για την απόσυρση των Patriot από την Κάρπαθο: «Ας ξυπνήσουμε, επιτέλους»
«Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει, άμεσα, έκτακτη σύγκλιση κορυφής της Ε.Ε για τις απίστευτες τουρκικές απειλές. Δεν μπορεί να παραμένουμε αδρανείς όταν η Τουρκία εκτελεί σχεδιασμούς με βάθος δεκαετιών»
Αντώνης Σαμαράς 105