Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη για ελληνοτουρκικά: Είναι ώρα επιθετικής διπλωματίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρόθεση της Τουρκίας για ομαλοποίηση των σχέσεων με την Ελλάδα «είδε» η Ντόρα Μπακογιάννη πίσω από την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα. Και εκτίμησε ότι φέτος το καλοκαίρι στα ελληνοτουρκικά δεν θα είναι όπως το περσινό.

Εξέφρασε δε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, την προσωπική της άποψη πως είναι η ώρα της επιθετικής διπλωματίας στα ελληνοτουρκικά. «Επιτρέψτε μου είναι τελείως προσωπική μου άποψη, είναι η ώρα της επιθετικής διπλωματίας για εμάς. Διότι εμείς αυτή τη στιγμή είμαστε στην καλύτερη φάση μας διπλωματικά. Είμαστε πιο δυνατοί από ποτέ τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα η άλλη μεριά έχει τεράστια προβλήματα», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Εξήγησε ότι η Άγκυρα έπαιξε με τη λάθος πλευρά στο θέμα της κρίσης μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς και βρέθηκε εντελώς χαμένη, ενώ αντίθετα η Αίγυπτος κατάφερε να πετύχει κατάπαυση πυρός. Η Ελλάδα έχοντας εξαιρετικές επαφές με όλους τους «παίκτες» στην περιοχή αλλά έχοντας αναβαθμίσει σημαντικά και τον ρόλο της εντός ΕΕ και με τις ΗΠΑ, έχει τη δυνατότητα να παίξει σε ένα ανώτερο επίπεδο διπλωματίας και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, σημείωσε η βουλευτής της ΝΔ.

«Το ξέρουν πάρα πολύ καλά οι Τούρκοι. Οι Τούρκοι δεν κάνουν λάθος αναλύσεις. Ξέρουν πάρα πολύ καλά σε ποια κατάσταση βρίσκονται αυτοί αυτή τη στιγμή και σε ποια βρισκόμαστε εμείς. Αν διαβάσετε τον τουρκικό Τύπο τα λένε αυτά ανοιχτά: “έχουμε να κάνουμε με μια αναβαθμισμένη Ελλάδα. Πρέπει να το συνυπολογίσουμε”», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Κατά την πρώην υπουργό, η ελληνική πλευρά κατέθεσε το σύνολο των θέσεών της και ειδικά για τη Θράκη έγινε σαφές ότι «δεν συνδιοικούμε». «Στη Θράκη υπάρχει μια συστηματικά θετική διακριτή μεταχείριση της μουσουλμανικής μειονότητας, ενώ ούτε οι Ρομά, ούτε οι Πομάκοι αποδέχονται ότι είναι τουρκογενείς όπως θέλει να τους παρουσιάσει ο Τσαβούσογλου».

 

Τόνισε ότι δεν βοηθά τη διπλωματία το κλίμα έντασης στον Τύπο αλλά και μεταξύ των λαών και πως στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να δώσει μήνυμα αποφασιστικότητας και σιγουριάς και από την άλλη μήνυμα βούλησης για εξεύρεση λύσης με την Τουρκία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βολές» κατά του Νίκου Ανδρουλάκη από Τούρκο αντιναύαρχο, εκ των «αρχιτεκτόνων» της «Γαλάζιας Πατρίδας»
«Στην Καππαδοκία βρίσκεται ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας του Ελληνισμού» είχε αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε δική του ανάρτηση, μετά την επίσκεψή του στην περιοχή
Νίκος Ανδρουλάκης
Γεωργιάδης για το ακίνητο Ανδρουλάκη: «Είναι αστείο να παίρνει μίσθωμα 1.000 ευρώ» – «Επαναλαμβάνει ψεύδη και συκοφαντίες» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Κανείς δεν νοικιάζει ακίνητο στο Δημόσιο χωρίς να το θέλει, για να το κάνει το ακίνητο μπαίνει σε διαγωνιστική διαδικασία» λέει ο υπουργός Υγείας - «Ο διαγωνισμός, οι προσφορές και η επιλογή έγιναν επί ΝΔ το 2009» απαντά το ΠΑΣΟΚ
Άδωνις Γεωργιάδης
Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων - «Οφείλουμε στην ποντιακή κοινότητα χρέος ευγνωμοσύνης»
«Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ανατρέχουμε με συγκίνηση σε ένα από τα πιο τραγικά κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας: τη συστηματική εξόντωση 353.000 συμπατριωτών μας», έγραψε στα social media ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέα επίθεση Σαμαρά κατά της κυβέρνησης με βολές για την απόσυρση των Patriot από την Κάρπαθο: «Ας ξυπνήσουμε, επιτέλους»
«Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει, άμεσα, έκτακτη σύγκλιση κορυφής της Ε.Ε για τις απίστευτες τουρκικές απειλές. Δεν μπορεί να παραμένουμε αδρανείς όταν η Τουρκία εκτελεί σχεδιασμούς με βάθος δεκαετιών»
Αντώνης Σαμαράς 105