Κυριακή, 26 Μαΐ
22oC Αθήνα

Ντόρα Μπακογιάννη για ομόφυλα ζευγάρια: Περήφανη και για όσους δεν θα ψηφίσουν – Τραγικά αμήχανος ο Κουτσούμπας

Ντόρα Μπακογιάννη για ομόφυλα ζευγάρια: Περήφανη και για όσους δεν θα ψηφίσουν – Τραγικά αμήχανος ο Κουτσούμπας
Φωτογραφία: Eurokinissi

«Είμαι περήφανη για εσάς που θα ψηφίσετε, αλλά και για όσους δεν θα ψηφίσουν», είπε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την ομιλία της στην Ολομέλεια στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια και την ισότητα στο γάμο. 

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα γιατί με μεγάλη πλειοψηφία εμβαθύνει την Δημοκρατία μας, που δίνει προστασία στα παιδιά αυτά που μέχρι σήμερα ήταν αόρατα για το Κράτος μας», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη και προχώρησε σε τρεις παρατηρήσεις:

«Πρώτη πολιτική παρατήρηση είναι ότι σήμερα έχουμε ένα τεράστιο κεκτημένο για την Βουλή μας ότι τα μεγάλα κόμματα συμφωνούν στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου και δεν χρειάζονται οι περιττές μικρότητες για το ποιανού ήταν η πρωτοβουλία. Η ουσία μετράει και συμφωνήσαμε να δώσουμε αυτά τα δικαιώματα, τα οποία αργήσαμε να τα δούμε, αλλά τα είδαμε.

Δεύτερη πολιτική παρατήρηση: Ποτέ δεν σας είδα τόσο αμήχανους, κυρίες και κύριοι του ΚΚΕ. Πρώτη φορά είδα τον κ. Κουτσούμπα τραγικά αμήχανο, γιατί είναι πολύ δύσκολο να είσαι κομμουνιστικό κόμμα και μετά την καταψήφιση του Συμφώνου Συμβίωσης που έχει κάνει να έρχεται σήμερα και να καταψηφίζει και αυτό το νομοσχέδιο και παράλληλα να προσπαθήσει να πείσει το Πανελλήνιο ότι είναι και οπαδός των ομόφυλων ζευγαριών! Δύσκολος ο ρόλος, πολύ δύσκολος.

Τρίτη πολιτική παρατήρηση, είναι πως είμαι ευτυχής για το κόμμα μου, θα το παραδεχθείτε έστω και με πόνο, είναι ότι το νομοσχέδιο αυτό το φέρνει η Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι καθόλου εύκολο για τη Νέα Δημοκρατία, είναι δύσκολο, γιατί εμείς «ναι» είμαστε ένα κεντροδεξιό κόμμα και «ναι» έχουμε ανθρώπους που δεν είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό το βήμα και δεν είναι ντροπή αυτό. Και είναι τιμή του Πρωθυπουργού ότι δεν έβαλε κομματική πειθαρχία, την οποία δεν την επέβαλε για να μην κρυφτούν πίσω από αυτή την κομματική πειθαρχία».

Η κυρία Μπακογιάννη είπε πως «σήμερα ο καθένας μας έχει την ευθύνη των παράξενων του» και πρόσθεσε πως «εμένα, σήμερα δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση εάν κάποιοι συνάδελφοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν το ψηφίσουν και δεν θα σας ψέξω ποτέ για αυτό γιατί το νομοσχέδιο αυτό περνάει έτσι στην κοινωνία».

Η κυρία Μπακογιάννη είπε πως «εγώ είμαι παραδοσιακή. Πιο παραδοσιακή από εμένα πεθαίνεις… παιδιά, εγγόνια, ονειρεύομαι να δω τις εγγόνες μου νύφες όλα αυτά… παρά ταύτα σε όλη μου τη ζωή είχα φίλους ΛΟΑΤΚΙ. Και η δική μου γενιά, έζησε εποχές μαύρες. Έζησε εποχές που φίλοι μας χρειαζόντουσαν την δική μας προστασία για να βγουν έξω, που στιγματιζόσουν στην Κρήτη εάν ήσουν διαφορετικός…».

Και κατέληξε, λέγοντας ότι «αυτό που κάνουμε σήμερα είναι και ένα μήνυμα προς όλους ότι εάν υποφέρει η κοινωνία, υποφέρει από ρατσιστικές αντιλήψεις από ομοφοβία και κακία» σημειώνοντας ότι χθες και σήμερα στη Βουλή «περίσσεψε ο ρατσιστικός λόγος και πραγματικά θα έπρεπε να κινηθεί η διαδικασία του νόμου για τον ρατσιστικό Νόμο».

Η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε «ευτυχής για την δημοκρατία μέσα στο κόμμα μου, είδαμε και πάθαμε για την αποκτήσουμε» και δυστυχής για τον ρατσιστικό λόγο που ακούστηκε, αλλά και σίγουρη για τη ατμομηχανή που ξεκίνησε σήμερα για την Δημοκρατία. «Είμαι περήφανη για εσάς που θα ψηφίσετε και είμαι περήφανη και για όσους δεν θα ψηφίσουν, αλλά σε δέκα χρόνια θα λένε καλά κάνατε».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις