Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη για Πάνο Καμμένο: Κρύφτηκε πίσω από την ασυλία του

Τέσσερα χρόνια μετά την προσωπική επίθεση που είχε δεχθεί το 2018 από τον Πάνο Καμμένο, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη δικαιώθηκε σε δικαστήριο της Ευρώπης, το οποίο χθες (20.12.2022) καταδίκασε την Ελλάδα για την μη άρση ασυλίας του τότε υπουργού Άμυνας. 

«Αυτή η απόφαση είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί όπως ξέρετε επί πάρα πολλά χρόνια μάχομαι για το θέμα της ασυλίας» δήλωσε αρχικά η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» για την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου στην υπόθεση του Πάνου Καμμένου.

«Γιατί η εικόνα του πολιτικού συστήματος ημών των πολιτικών να κρυβόμαστε πίσω από την ασυλία μας για οποιαδήποτε αδικήματα, είτε είσαι βουλευτής είστε υπουργός, που δεν έχουν σχέση με την άσκηση των καθηκόντων σου, αλλά την χρησιμοποιείς για να μην καταλήξεις στη δικαιοσύνη, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα» εξήγησε η βουλευτής της ΝΔ.

«Και ουσιαστικά μειώνει εμάς. Γιατί ο κόσμος κάθεται και σου λέει, αν με βρίσει ένας υπουργός δεν μπορώ να του κάνω τίποτα, ενώ αν τον βρίσω εγώ θα με πάει στη δικαιοσύνη» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι «η χρήση έως σήμερα της ασυλίας, στέλνει τελείως λάθος μηνύματα και βοηθάει το κλίμα αμφισβήτησης της πολιτικής. Αυτή η απόφαση το αλλάζει. Καταδικάστηκε η Ελλάδα για αυτό, όχι ο κ. Καμμένος». 

Και συνέχισε: «Ο κ. Καμμένος κρύφτηκε πίσω από την ασυλία του. Και δεν προσήλθε στη μήνυση που του έκανα. Σε αυτό βασίστηκε η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, στο ότι κακώς η Ελλάδα δεν ήρε την ασυλία του κ. Καμμένου. 

Αυτό σημαίνει ότι πλέον υπάρχει νομολογία ευρωπαϊκού δικαστηρίου την οποία δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς στην Ελλάδα. Άρα στο εξής οι υπουργοί θα λογοδοτούν, από την ώρα που έχουν κάνει αδίκημα που δεν εμπίπτει στα υπουργικά τους καθήκοντα. 

Είναι πολύ σημαντική αυτή η απόφαση. Αυτή η Ευρώπη, αυτό το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων που είναι η τελευταία καταφυγή ενός ανθρώπου για να βρει το δίκιο του, έστω και αργά εκδικάζει αυτές τις υποθέσεις και η νομολογία του είναι πάρα πολύ σημαντική για την εφαρμογή.

Δεν δικαιώθηκε ποτέ ο κ. Καμμένος, εγώ έχω δικαίωμα να ξαναπάω στη δικαιοσύνη, το οποίο θα το σκεφτώ γιατί δεν έχω σκοπό να προχωρήσω σε βεντέτα μαζί του. 

Για εμένα το πρόβλημα δεν ήταν ο Καμμένος, αλλά η ασυλία. Η ασυλία είναι κάτι που μας έχει βλάψει όλους και για αυτό με ικανοποιεί πλήρως αυτή η απόφαση γιατί σημαίνει ότι είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο». 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στο μουσείο της Ακρόπολης» – «Είναι σαν να κόβεις στη μέση τη Μόνα Λίζα» 
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός μίλησε και για τη φιλοδοξία του να καταστήσει την Ελλάδα κορυφαίο ποιοτικό τουριστικό προορισμό παγκοσμίως
Συζήτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Victoria Hislop στο πλαίσιο του συνεδρίου «Reimagine Tourism 2025» που διοργάνωσε η «Καθημερινή» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Αλέκος Φλαμπουράρης: Ο «δεύτερος πατέρας» του Αλέξη Τσίπρα και ο αγαπητός «παππούς του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο «Νέστορας» της Αριστεράς και «μέντορας» του Αλέξη Τσίπρα έπαιξε κομβικό ρόλο ιδιαιτέρως κατά το «καυτό» διάστημα του 2015, τη διαπραγμάτευση, το δημοψήφισμα και τελικά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου
Ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2017 11
Μητσοτάκης: 2 δισ. € τους επόμενους μήνες για στήριξη εισοδήματος - Έκτακτη ενίσχυση για κτηνοτρόφους που έχασαν ζώα από ευλογιά, νέα μέτρα για το στεγαστικό
«Επιλέγω συνειδητά να μη σχολιάσω τίποτα δημόσια απ'όσα λέει ο Αντώνης Σαμαράς» - «Εγώ δεν θα έμπαινα σε πλοίο με καπετάνιο που το έριξε στα βράχια» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΕΡΤ
240
Το «φάντασμα» της ακυβερνησίας μετά τις εκλογές και η ανησυχία του ΠτΔ – Τα σενάρια για την ημερομηνία των εκλογών
«Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας περιλαμβάνει το ενδιαφέρον για την πολιτική σταθερότητα και θα ήταν θεσμικά μυωπικό, ίσως και ανεύθυνο να αποφύγει να επισημάνει τον κίνδυνο της αστάθειας»
Κωνσταντίνος Τασούλας 9
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο Μαξίμου: «Να ανέβει το ελληνικό τένις ακόμα πιο ψηλά»
Στις 8 Νοεμβρίου, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι στον τελικό του ATP 250 της Αθήνας, κατακτώντας στα 38 του χρόνια τον 101ο τίτλο του στο ανδρικό tour
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς
9