Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη: “Κανείς δεν θα πολεμήσει μαζί μας”!

«Η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι δικό μας θέμα» τονίζει σε συνέντευξή της η Ντόρα Μπακογιάννη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι δικό μας θέμα. Η λογική ότι κάποιος άλλος θα έρθει και θα πολεμήσει για μας δεν υπήρξε ποτέ, τουλάχιστον δική μου λογική, και είναι κάτι το οποίο κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν πρέπει να περιμένει» τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real news η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. Ταυτόχρονα όμως υπογραμμίζει ότι «το ενδεχόμενο κρίσης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αυτή την στιγμή, αγγίζει τα συμφέροντα πολλών χωρών, οι οποίες θα επιθυμούσαν και θα επιδιώξουν την αποκλιμάκωση».

Ξεκάθαρη η Ντόρα Μπακογιάννη

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ επισημαίνει ότι οι δηλώσεις των Αμερικανών για το ζήτημα της συμφωνίας Τουρκίας -Λιβύης είναι ξεκάθαρες και σημειώνει ότι παρά το ότι η επίσκεψη συνέπεσε με την κρίση στις Ιρανοαμερικανικές σχέσεις, η αμερικανική πλευρά σε όλα τα επίπεδα τόνισε την σημασία την οποία έχει η Ελλάδα, ως πόλος σταθερότητας και στρατηγικός εταίρος.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθαρίζει ότι «για να προσφύγουμε στην Χάγη, θα πρέπει να προηγηθούν συζητήσεις με την Τουρκία ώστε να υπάρξει συνυποσχετικό που θα καθορίζει συγκεκριμένα τα ζητήματα που θέτουμε προς επίλυση» και εξηγεί ότι η προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης είναι πάγια θέση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η πρώην υπουργός εκτιμά ότι «χρειαζόμαστε έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας που να μπορεί να εκλεγεί με την μεγαλύτερη δυνατή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να συμβολίσει στην πράξη την ενότητα του έθνους».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων - «Οφείλουμε στην ποντιακή κοινότητα χρέος ευγνωμοσύνης»
«Με αφορμή την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ανατρέχουμε με συγκίνηση σε ένα από τα πιο τραγικά κεφάλαια της σύγχρονης ιστορίας: τη συστηματική εξόντωση 353.000 συμπατριωτών μας», έγραψε στα social media ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
Νέα επίθεση Σαμαρά κατά της κυβέρνησης με βολές για την απόσυρση των Patriot από την Κάρπαθο: «Ας ξυπνήσουμε, επιτέλους»
«Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει, άμεσα, έκτακτη σύγκλιση κορυφής της Ε.Ε για τις απίστευτες τουρκικές απειλές. Δεν μπορεί να παραμένουμε αδρανείς όταν η Τουρκία εκτελεί σχεδιασμούς με βάθος δεκαετιών»
Αντώνης Σαμαράς 95
Κωνσταντίνος Τασούλας: Εργαζόμαστε αδιάκοπα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων
«Ο Ποντιακός Ελληνισμός, παρά τις αδιανόητες δοκιμασίες και τις τραγικές απώλειες που τον σημάδεψαν στις αρχές του 20ου αιώνα, κατόρθωσε να επιβιώσει βρίσκοντας καταφύγιο στη μητέρα πατρίδα»
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας
Νίκος Ανδρουλάκης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: «107 χρόνια μετά παραμένει αναγκαίος ο αγώνας για τη αναγνώριση της σφαγής»
«Η διεθνής αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας δεν αποτελεί μόνο ένα εθνικό στοίχημα, αλλά έναν πανανθρώπινο στόχο», είναι το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την μαύρη επέτειο
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Παύλος Μαρινάκης για Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: «Χρέος μας η ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας και η ηθική δικαίωση των θυμάτων»
«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί ένα από τα πιο τραγικά κεφάλαια της ιστορίας του Ελληνισμού. Ένα έγκλημα που έχει χαραχτεί ανεξίτηλα στη συλλογική μνήμη των απανταχού Ελλήνων», έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης