Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη “καρφώνει” Άδωνι Γεωργιάδη για το Σκοπιανό! [vid]

Εσωκομματικές... τριβές στη Νέα Δημοκρατία για το Σκοπιανό! Η Ντόρα Μπακογιάννη, με τοποθετήσεις της, δείχνει να παίρνει αποστάσεις από "γαλάζια" στελέχη που δεν θέλουν τον όρο Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων, ένα εκ των οποίων είναι φυσικά και ο Άδωνις Γεωργιάδης!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Σκοπιανό είναι το θέμα που κάνει… τζιζ τις τελευταίες ημέρες στην πολιτική σκηνή του τόπου. Τόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με τις… διεργασίες στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, όσο και σε αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκεί όπου η Ντόρα Μπακογιάννη διαφοροποιείται από πολλά στελέχη της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης!

 “Κι εγώ θα ήθελα να ήμουν η Σίντι Κρόφορντ” λέει η Ντόρα Μπακογιάννη!

Η θέση του Άδωνι Γεωργιάδη για το Σκοπιανό είναι γνωστή. Δεν επιθυμεί τον όρο Μακεδονία στο όνομα που θα συμφωνηθεί για τα Σκόπια. Κι εδώ είναι που έρχεται η διαφοροποίηση της πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή του Action24. Εκεί ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο σχετικά με το αν η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση. Αλλά και για το ότι πολλά “γαλάζια” στελέχη δεν θέλουν τον όρο Μακεδονία σε μια σύνθετη ονομασία.

Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε χωρίς περιστροφές: “Κι εγώ θα επιθυμούσα να είμαι η Σίντι Κρόφορντ! Όχι, σας το λέω ειλικρινά!“. Αμέσως μετά εμφανίστηκε απόλυτη ως προς το ότι η Νέα Δημοκρατία βασίζεται στη συμφωνία του Βουκουρεστίου.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

“Δεν είμαι γραφική” λέει επίσης η Μπακογιάννη για το Σκοπιανό!

Ντόρα Μπακογιάννη

Παφρέμβαση, όμως, έκανε η πρώην υπουργός της ΝΔ για το Σκοπιανό και στην τηλεόραση του Ant1. Ερωτηθείσα για το… ίδιο θέμα, την άποψη δηλαδή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία λένε «όχι» σε οποιαδήποτε πρόταση εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε:

[read4more]

«Εγώ δεν είμαι γραφική, είμαι ένας άνθρωπος που έχω διαπραγματευτεί αυτή την υπόθεση. Το μεγάλο πρόβλημα με τα Σκόπια είναι ο αλυτρωτισμός. Πώς εκφράζεται ο αλυτρωτισμός; Εκφράζεται μέσα και από το όνομα, μέσα από το Σύνταγμα, μέσα από τα σύμβολα, μέσα από την αντίληψη ότι έχουμε μειονότητες εκτός συνόρων. Αυτό είναι ένα πακέτο».

Και στις δύο περιπτώσεις το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη δεν αναφέρθηκε, ωστόσο πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος πολλάκις έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην ύπαρξη του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων…

Η Ντόρα Μπακογιάννη υπεραμύνθηκε -ακόμη-  της σύνθετης ονομασία erga omnes αλλά εφόσον υπάρξουν αλλαγές σε όλα τα άλλα. Δηλαδή ζητήματα όπως το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, τον αλυτρωτισμό κ.λπ.

«Σύνθετη ονομασία που εμπεριέχει το όνομα ‘Μακεδονία’ υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν όλα τα υπόλοιπα. Όποτε και να ψάξετε δηλώσεις δικές μου από το 1990 μέχρι σήμερα, λέω την ίδια κουβέντα», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη. Τέλος, προειδοποίησε πως «εάν το FYROM αλλλάξει με άλλο όνομα και η κατάσταση παραμείνει ως έχει, έχουμε υποστεί εθνική ήττα».

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση GPO: Στο 29,4% η ΝΔ, στο 15,7% η ΕΛΑΣ, εκτός Βουλής Καρυστιανού και Συμμαχία Ελλήνων – Αυτοδύναμη κυβέρνηση θέλουν οι πολίτες
Προβάδισμα 13,7 μονάδων για τη «γαλάζια» παράταξη έναντι του κόμματος Τσίπρα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία - Στο 10,5% η δυνητική ψήφος σε Σαμαρά
Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης
Προβάδισμα σχεδόν επτά μονάδων για την ΕΛΑΣ στην Αττική - Το ζητούμενο για τον Αλέξη Τσίπρα
Η δημοσκόπηση της Opinon Poll αποτυπώνει σαφή διαφορά μεταξύ Αμαλίας και Χαριλάου Τρικούπη στο Λεκανοπέδιο, τροφοδοτώντας τη συζήτηση για τους πολιτικούς συσχετισμούς στην αντιπολίτευση
O Αλέξης Τσίπρας 6
Το ΠΑΣΟΚ ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση και ευρωπαϊκές κυρώσεις για το τουρκολιβυκό μνημόνιο - «Η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων κρίνεται στην πράξη»
Απαντήσεις για τις διαπραγματεύσεις με τη Λιβύη και την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου ζητά η Χαριλάου Τρικούπη, καταγγέλλοντας παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Επικύρωση τουρκολιβυκού μνημονίου: Πώς «διαβάζει» η Αθήνα τις κινήσεις Τουρκίας και Λιβύης – «Δεν αλλάζει η γεωγραφία», «το καλώδιο θα προχωρήσει»
Νέα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο και εμπόδια στις συνομιλίες Αθήνας και Τρίπολης για την ΑΟΖ - Στο προσκήνιο Κρήτη, Chevron και ηλεκτρική διασύνδεση - Η αντίδραση της ΕΕ και ο κρίσιμος ρόλος της Αιγύπτου
Τουρκολιβυκό μνημόνιο 37
Δημοσκόπηση Opinion Poll για την Αττική: ΝΔ 31,5%, ΕΛΑΣ 16,9%, ΠΑΣΟΚ 10,2% – Διχασμένοι οι πολίτες για την αυτοδυναμία
Στο 64,9% η παράσταση νίκης για το κυβερνών κόμμα - Ο Τσίπρας προηγείται του Ανδρουλάκη ως πιθανός αντίπαλος του Μητσοτάκη - «Αγκάθι» η ακρίβεια, ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά
(Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 125
Σαμαράς για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Τα γεγονότα στη Λιβύη εκθέτουν ανεπανόρθωτα Γεραπετρίτη και Μητσοτάκη»
Σφοδρή επίθεση του πρώην πρωθυπουργού στην κυβέρνηση μετά την αναφερόμενη έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή της Λιβύης - «Κοιμισμένοι, κολυμπάμε στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία»
ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 34
Το ΥΠΕΞ απορρίπτει την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή της Λιβύης: Δεν μεταβάλλει τον παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο χαρακτήρα του
«Η γεωγραφία και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν αλλάζουν με μονομερείς, νομικά αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις»
Υπουργείο Εξωτερικών 53