Κυριακή, 5 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Τσίπρας και η λάσπη στον ανεμιστήρα

Ντόρα Μπακογιάννη Χριστοφοράκος Siemens

Η αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή στο θέμα της διαφυγής του Μιχάλη Χριστοφοράκου προκάλεσε την αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη. Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Εξωτερικών μίλησε για λάσπη στον ανεμιστήρα.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την εγκληματικότητα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά στην υπόθεση της Siemens και στον Μιχάλη Χριστοφοράκο. «Σας θυμίζω ότι είναι αυτός που έφυγε στο εξωτερικό γιατί άργησε να στείλει το ένταλμα η κα Μπακογιάννη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Και χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να του απαντήσει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ, υπουργός Εξωτερικών όταν διέφυγε στο εξωτερικό ο Χριστοφοράκος, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είτε δεν γνωρίζει τα στοιχειώδη είτε εν γνώσει του πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Ντόρα Μπακογιάννη: Θέμα της δικαιοσύνης και των Αρχών

«Ο πρωθυπουργός σήμερα αναφέρθηκε στο όνομά μου και με συνέδεσε με τη διαφυγή κατηγορουμένων στο εξωτερικό» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Όφειλε να γνωρίζει ότι η απαγόρευση εξόδου από μια χώρα ούτε επιβάλλεται ούτε κοινοποιείται, σε κανένα μέρος του κόσμου, από τον υπουργό Εξωτερικών. Είναι αρμοδιότητα της δικαιοσύνης και των Αρχών.

Θα περίμενε κανείς ακόμη και από τον κ. Τσίπρα να γνωρίζει τα στοιχειώδη. Διαφορετικά, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι στην προσπάθειά του να κρατηθεί στην εξουσία, εν γνώσει του συνεχίζει την προσφιλή του μέθοδο της λάσπης στον ανεμιστήρα» επισήμανε η βουλευτής της ΝΔ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις