Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ντόρα Μπακογιάννη: Παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης

Ντόρα Μπακογιάννη
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Τη σημασία υλοποίησης του σχεδίου «Στρατηγικός αναπτυξιακός σχεδιασμός για την ανάπτυξη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης», ώστε «μια ακριτική περιοχή να πάρει και πάλι ανάσα προς όφελος συνολικά τελικά της πατρίδας μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, παραλαμβάνοντας σήμερα το σχετικό πόρισμα από την πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Βουλής, παραδίδοντας το πόρισμα, η κυρία Μπακογιάννη τόνισε πως «έγινε μία πάρα πολύ σημαντική δουλειά, παρά τα προβλήματα που είχαμε λόγω κορονοϊού», ευχαριστώντας παράλληλα «όλους τους συναδέλφους οι οποίοι συμμετείχαν, ιδιαιτέρως τον κ. Ρουσσόπουλο και τον κ. Καιρίδη, που ήταν επικεφαλής των ομάδων εργασίας». Επισήμανε ότι «είναι μία διαχρονική πρόταση ανάπτυξης για τη Θράκη στην οποία έχουν συμπεριληφθεί ό,τι ιδέες υπήρχαν από όλα τα κόμματα», διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως το πόρισμα αυτό «είναι δυστυχώς μόνο της πλειοψηφίας, καθώς λόγοι κομματικοί κράτησαν τα άλλα κόμματα μακριά». Η πρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε πως «επί της ουσίας η πρόταση αυτή μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στη Θράκη και είναι μια πάρα πολύ σημαντική δουλειά» τονίζοντας πως ό,τι περιλαμβάνει «είναι υλοποιήσιμο και δεν αποτελεί ευχολόγιο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε θερμά την κυρία Μπακογιάννη και όλα τα μέλη της Επιτροπής για την εμπεριστατωμένη δουλειά με αντικείμενο την ανάπτυξη της Θράκης που αποτελεί, όπως είπε, «απόδειξη της άοκνης και σπουδαίας δουλειάς που γίνεται στο Κοινοβούλιο, το οποίο δεν προφυλάσσεται μόνο αλλά δουλεύει εντατικά όλον αυτό τον καιρό της πανδημίας».

Τι είπαν Κωνσταντίνος Τασούλας και Ντόρα Μπακογιάννη

Όπως επεισήμανε ο κ. Τασούλας, η Διακομματική Επιτροπή συστάθηκε ομόφωνα από τη Διάσκεψη των Προέδρων τον Ιούλιο του 2020, έπειτα από σχετική πρόταση του πρωθυπουργού και απόφαση της Ολομέλειας, και «όλοι οι συνάδελφοι, ασχέτως των πλειοψηφιών ή των μειοψηφιών -αυτός είναι άλλωστε ο κανόνας της Δημοκρατίας- εργάστηκαν ώστε να έχουμε αυτό το πόρισμα».

Απευθυνόμενος στην Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε πως «είναι ιστορική σύμπτωση ότι αντίστοιχο πόρισμα είχε παραδοθεί στον πρόεδρο της Βουλής επί πρωθυπουργίας του πατέρα σας, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το ΄92».

Και οι δύο συμφώνησαν πως το σημαντικό είναι τώρα αυτό το πόρισμα να υλοποιηθεί και πως αυτό διαφυλάσσεται μέσω της Επιτροπής Παρακολούθησης που θα συγκροτηθεί και θα εγκριθεί από τη Βουλή και η οποία θα παρακολουθεί κάθε χρόνο και θα υποβάλει στην Ολομέλεια την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη Θράκη.

Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως «όλοι οι παράγοντες της Θράκης περιμένουν πολλά από την υλοποίηση τέτοιων προτάσεων που δίνουν νόημα στον κοινοβουλευτισμό» υπογραμμίζοντας το γεγονός πως η Επιτροπή δεν συνέταξε το πόρισμα μόνο με γνώμονα την οικονομική ανάπτυξη αλλά συμπεριέλαβε τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τη θρησκεία και την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής.

Τέλος, ο κ. Τασούλας προανήγγειλε πως αφού παραδώσει το πόρισμα στους βουλευτές όλων των κομμάτων, θα προγραμματιστεί σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια «ώστε η Θράκη πια να μην περιμένει».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις