Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη: «Του χρόνου τέτοια εποχή οι εκλογές» – Τι είπε για την ομιλία του μαχητή του Τάγματος του Αζόφ στη Βουλή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών.

«Είναι ντροπή αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης, όπου όλοι μας η συζήτηση δεν στρέφεται γύρω από τον πρόεδρο μίας χώρας, ο οποίος μίλησε στη Βουλή των Ελλήνων για «Ελευθερία ή Θάνατο» και να συζητάμε για το εάν οι άνθρωποι τους οποίους έβγαλε επειδή είναι ελληνικής καταγωγής και πολεμούν στη Μαριούπολη, μας άρεσε ή δεν μας άρεσε ότι εμφανίστηκαν οι δύο μαχητές του Τάγματος του Αζόφ» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφορικά με την ομιλία μελών του Τάγματος του Αζόφ στην ελληνική Βουλή.

«Όταν έχεις πόλεμο δεν ζητάς πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων από αυτούς που πολεμάνε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου και κατά πόσο είναι θωρακισμένη η χώρα μας η κ. Μπακογιάννη απάντησε πως δεν υπάρχει θωρακισμένη χώρα απέναντι σε έναν τέτοιο πόλεμο.

«Για εμάς τους Έλληνες είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ξεκάθαροι όταν μιλάμε για αυτόν τον πόλεμο. Για εμάς τους Έλληνες που ζήσαμε στο πετσί μας τη ρητορική του κυρίου Ερντογάν, τον αναθεωρητισμό του, ακριβώς η ίδια ορολογία χρησιμοποιήθηκε και από τον κύριο Πούτιν,άρα εμείς έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ξεκάθαροι και να μην έχουμε καμία εσωτερική αμφισβήτηση ότι πολεμάμε με το δίκαιο» τόνισε.

Για την ακρίβεια η κ. Μπακογιάννη επισήμανε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό μέσα στα πλαίσια της προστασίας της οικονομίας μας.

«Σε ένα χρόνο από τώρα η οικονομία μας πρέπει να είναι προστατευμένη. Δεν πρέπει να ξαναπεράσουμε την εποχή των μνημονίων» είπε η βουλευτής, τονίζοντας επίσης πως η κυβέρνηση αναφορικά με την κερδοσκοπία θα είναι αμείλικτη.

Σχετικά με την πανδημία και τον εμβολιασμό η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως το ποσοστό των εμβολιασμένων έφτασε στο 85% που είναι και ο μέσος όρος της Ευρώπης, οπότε ο στόχος της χώρας επετεύχθη.

«Στη φάση που βρισκόμαστε θέλω να πιστεύω πως θα κάνουμε ένα αξιοπρεπές Πάσχα και ένα καλό καλοκαίρι» είπε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας, η βουλευτής αναφέρθηκε στις γαλλικές εκλογές και τις χαρακτήρισε ως τη μεγάλη αγωνία της Ευρώπης και ευχήθηκε να επανεκλεγεί το κόμμα του Μακρόν, καθώς εάν κερδίσει η Λεπέν θα είναι «δραματική εξέλιξη».

Ενώ αναφορικά με τις εκλογές της χώρας μας δήλωσε πως θα γίνουν στην ώρα τους και τόνισε πως η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και «αυτήν την προσφέρει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα 9 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: «Μας λείπεις κάθε μέρα»
Η 29η Μαΐου παραμένει ιδιαίτερα σημαντική για την οικογένεια Μητσοτάκη αλλά και για πολλούς ανθρώπους της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι συνδέθηκαν πολιτικά και προσωπικά με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη
Κυριάκος Μητσοτάκης
Στράτος Φαναράς: «Ψυχραιμία παιδιά, το νεκροταφείο κομμάτων θα έχει δουλίτσα»
Ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis προειδοποιεί ότι ανοίγει περίοδο αβεβαιότητας που απαιτεί «ταλαντούχους παίκτες» και «στρατηγικά μυαλά», την ώρα που η αντιπαράθεση για τις δημοσκοπήσεις οξύνεται
Στράτος Φαναράς
ΕΛΑΣ κατά Πιερρακάκη για την «ψηφιακή κυριαρχία»: Αιχμές για Predator, αναθέσεις και εξάρτηση από τεχνολογικούς κολοσσούς
Με εκτενή ανάρτηση, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για αδιαφάνεια, τεχνολογική εξάρτηση και ελλιπή προστασία προσωπικών δεδομένων
Αλέξης Τσίπρας
Εξώδικο στον Δουδωνή από την RealPolls μετά τα περί μαϊμούς - δημοσκόπησης: «Μου ζητούν δήλωση μετανοίας, δεν τα έχουν υπολογίσει καλά»
Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ απαντά στην εταιρεία ερευνών, δηλώνοντας ότι μπήκε στην πολιτική «για να λέει την αλήθεια, με κάθε κόστος»
Παναγιώτης Δουδωνής, ΠΑΣΟΚ 8
Ο Πολάκης δηλώνει ότι θα πάει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προς νέα μετωπική με Φάμελλο
Ο διαγραφείς από την ΚΟ δηλώνει «μέλος ΠΓ και ΚΕ», ενώ η Κουμουνδούρου κινείται σε νέο κύκλο εσωστρέφειας με φόντο τις αποφάσεις Φάμελλου και την ανακοίνωση του κόμματος Τσίπρα
Πολάκης και Φάμελλος