Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη: «Του χρόνου τέτοια εποχή οι εκλογές» – Τι είπε για την ομιλία του μαχητή του Τάγματος του Αζόφ στη Βουλή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών.

«Είναι ντροπή αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης, όπου όλοι μας η συζήτηση δεν στρέφεται γύρω από τον πρόεδρο μίας χώρας, ο οποίος μίλησε στη Βουλή των Ελλήνων για «Ελευθερία ή Θάνατο» και να συζητάμε για το εάν οι άνθρωποι τους οποίους έβγαλε επειδή είναι ελληνικής καταγωγής και πολεμούν στη Μαριούπολη, μας άρεσε ή δεν μας άρεσε ότι εμφανίστηκαν οι δύο μαχητές του Τάγματος του Αζόφ» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφορικά με την ομιλία μελών του Τάγματος του Αζόφ στην ελληνική Βουλή.

«Όταν έχεις πόλεμο δεν ζητάς πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων από αυτούς που πολεμάνε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου και κατά πόσο είναι θωρακισμένη η χώρα μας η κ. Μπακογιάννη απάντησε πως δεν υπάρχει θωρακισμένη χώρα απέναντι σε έναν τέτοιο πόλεμο.

«Για εμάς τους Έλληνες είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ξεκάθαροι όταν μιλάμε για αυτόν τον πόλεμο. Για εμάς τους Έλληνες που ζήσαμε στο πετσί μας τη ρητορική του κυρίου Ερντογάν, τον αναθεωρητισμό του, ακριβώς η ίδια ορολογία χρησιμοποιήθηκε και από τον κύριο Πούτιν,άρα εμείς έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ξεκάθαροι και να μην έχουμε καμία εσωτερική αμφισβήτηση ότι πολεμάμε με το δίκαιο» τόνισε.

Για την ακρίβεια η κ. Μπακογιάννη επισήμανε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό μέσα στα πλαίσια της προστασίας της οικονομίας μας.

«Σε ένα χρόνο από τώρα η οικονομία μας πρέπει να είναι προστατευμένη. Δεν πρέπει να ξαναπεράσουμε την εποχή των μνημονίων» είπε η βουλευτής, τονίζοντας επίσης πως η κυβέρνηση αναφορικά με την κερδοσκοπία θα είναι αμείλικτη.

Σχετικά με την πανδημία και τον εμβολιασμό η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως το ποσοστό των εμβολιασμένων έφτασε στο 85% που είναι και ο μέσος όρος της Ευρώπης, οπότε ο στόχος της χώρας επετεύχθη.

«Στη φάση που βρισκόμαστε θέλω να πιστεύω πως θα κάνουμε ένα αξιοπρεπές Πάσχα και ένα καλό καλοκαίρι» είπε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας, η βουλευτής αναφέρθηκε στις γαλλικές εκλογές και τις χαρακτήρισε ως τη μεγάλη αγωνία της Ευρώπης και ευχήθηκε να επανεκλεγεί το κόμμα του Μακρόν, καθώς εάν κερδίσει η Λεπέν θα είναι «δραματική εξέλιξη».

Ενώ αναφορικά με τις εκλογές της χώρας μας δήλωσε πως θα γίνουν στην ώρα τους και τόνισε πως η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και «αυτήν την προσφέρει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
O Σπύρος Κουλκουδίνας απαντά στα δημοσιεύματα για την επιδότηση των 200.000 ευρώ: «Όλα έγιναν νόμιμα, θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη»
Ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι η επιχειρηματική του δραστηριότητα ήταν γνωστή από το 2019 και ότι η επένδυση προβλεπόταν από το πρόγραμμα
Σπύρος Κουλκουδίνας, ΝΔ
Έφη Αχτσιόγλου: Δεν είχα χρησιμότητα στη Βουλή – Η προσωπικότητα του Τσίπρα έχει βαρύνουσα σημασία
Η απόφαση ένταξης στην ΕΛΑΣ, ο καθοριστικός ρόλος του πρώην πρωθυπουργού και οι αιχμές για το ΠΑΣΟΚ - Τι είπε για τις δημοσκοπήσεις και το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών
Έφη Αχτσιόγλου
Η Θεώνη Κουφονικολάκου ζητά διαγραφή Κουλκουδίνα και αποπομπή Σχοινά για τις επιδοτήσεις στην αλιεία
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.Α.Σ. επικαλείται δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» και καταγγέλλει διοχέτευση κονδυλίων σε επιχειρήσεις χωρίς σχέση με το ψάρεμα
Θεώνη Κουφονικολάκου