Πολιτική

«Ντροπή για την Ευρώπη ο εκβιασμός της Ελλάδας»

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και η Γερμανία (δηλαδή ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε) συγκέντρωσαν πάνω τους τα πυρά του προέδρου του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Ο Πιέρ Λοράν τους κατηγόρησε πως εκβιάζουν την Ελλάδα και αυτό είναι ντροπή για την Ευρώπη!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Γάλλος πολιτικός τάχθηκε υπέρ της ελάφρυνσης και στηλίτευσε τη στάση ορισμένων συντηρητικών κύκλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέτουν υπό αμφισβήτηση τα μέτρα αυτά.

«Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναμεταδίδει τη συζήτηση των συντηρητικών από κάποιες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που ανακοινώθηκαν στις 5 Δεκεμβρίου», ανέφερε σε δήλωσή του ο Πιέρ Λοράν.

«Είναι μία πολιτική κίνηση για να τιμωρηθεί η ελληνική κυβέρνηση για τα μέτρα που πήρε για 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχους και για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά Βορείου Αιγαίου», επισήμανε ο κ. Λοράν.

«Καταδικάζω τον νέο εκβιασμό ενάντια στην ελληνική κυβέρνηση», τονίζει στη συνέχεια ο Γάλλος πολιτικός. «Οι συντηρητικοί κύκλοι σε παραβίαση όλων των συμφωνιών εξακολουθούν να μην δέχονται ότι η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να ξεφύγει από την ατελείωτη λιτότητα που της έχει επιβληθεί», υπογραμμίζει ο Πιέρ Λοράν.

«Είναι ντροπή για την Ευρώπη. Αυτή η κατεύθυνση θα αναζωπυρώσει την τάση για επικράτηση εθνικιστικών ομάδων και πολιτικών που παρατηρούνται παντού στην Ευρώπη», επισημαίνει ακόμη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

«Αρκετά με τον εκβιασμό! Αρκετά με την πίεση! Αρκετά με τον εξευτελισμό!», καταλήγει ο κ. Λοράν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μάξιμος Χαρακόπουλος: Δεν μπορεί να είμαστε στα εύκολα μαζί και στα δύσκολα κάποιοι να μην εμφανίζονται
«Δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται οι διαφορετικές απόψεις», τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, απορρίπτοντας την ευκολία των χαρακτηρισμών περί «ανταρτών» και «διαφωνούντων»
Μάξιμος Χαρακόπουλος
Γιώργος Γεραπετρίτης για το ζευγάρι Ελλήνων που άνοιξε σημαία στην Αγία Σοφία: Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «υποκίνηση σε μίσος»
«Οι ενέργειες κατατείνουν στο να υπάρξει όσο το δυνατόν ταχύτερη διενέργεια της δίκης ή να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με άλλο ασφαλιστικό μέτρο, το οποίο θα είναι η απελευθέρωση υπό όρους»
Γιώργος Γεραπετρίτης για το ζευγάρι Ελλήνων που άνοιξε σημαία στην Αγία Σοφία: Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «υποκίνηση σε μίσος» 15
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για ηλεκτρικά πατίνια: Έρχεται πλήρης απαγόρευση σε ανήλικους και υποχρεωτική ασφάλιση για τα ενοικιαζόμενα
«Αυτό το φαινόμενο που τα πετάνε ατυχήματα πάνω στα πεζοδρόμια, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν οι άνθρωποι, εκατοντάδες πατίνια σε κεντρικούς δρόμους, πρέπει να τελειώνει»
Ηλεκτρικά πατίνια
55
Το ΠΑΣΟΚ «ποντάρει» στην πρόταση για τετραήμερη εργασία και ο Ανδρουλάκης ετοιμάζει σχετικό βίντεο στο TikTok
Στην Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα, έχουν εντοπίσει επιχειρήσεις που έχουν εσωτερικά αρχίσει να εφαρμόζουν τέτοιες τακτικές και θα επιχειρήσουν να έρθουν σε επαφή μαζί τους το αμέσως προσεχές διάστημα
Νίκος Ανδρουλάκης