Πολιτική

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντά τα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Ομιλία και συναυλία στο Περιστέρι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τους πολίτες που έγιναν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ για να συμμετέχουν στη διαδικασία εκλογής του Αλέξη Τσίπρα από τη βάση υποδέχεται σήμερα (12.07.2022) στην κεντρική πλατεία του Περιστεριού ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η εκδήλωση στο Περιστέρι παρουσία του Αλέξη Τσίπρα εντάσσεται στον γενικότερο προγραμματισμό που είχε κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχοντας ως ορίζοντα για τις πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο του 2022, γεγονός που δείχνει ότι στην Κουμουνδούρου εμφανίζονται επιφυλακτικοί σε όσα λέει ο πρωθυπουργός για εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του αναμένεται να αναφερθεί στο θέμα των εκλογών τονίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας – μήπως και πείσει τους βουλευτές και τους υπουργούς του, αφού ούτε αυτοί δεν τον πιστεύουν.

Τη μια μέρα ανακοινώνει υποψήφιους και την άλλη μέρα κόπτεται για την πολιτική σταθερότητα.

Αμφιταλαντεύεται γιατί ξέρει ότι όποτε και αν γίνουν εκλογές, θα τελειώσει και ο εφιάλτης με το όνομα του.

Γνωρίζει καλά πως η μόνη σταθερότητα που εξασφαλίζει είναι αυτή της πορείας των πολιτών στην ακραία φτωχοποίηση.

Όσο για την κοροϊδία με τις εφεδρείες, οι μόνες που κρατά ο κ. Μητσοτάκης είναι οι εφεδρείες για τη συνέχιση της στήριξης της αισχροκέρδειας στο ρεύμα και τα καύσιμα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναφερθεί ακόμα σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, στην ακρίβεια, στην ενέργεια, τα καύσιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, στην Novartis αλλά και στις παγκόσμιες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Uber. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και «λαϊκή βραδινή» με τον Γιάννη Παπαγεωργίου και με συμμετοχή του Κώστα Καλδάρα.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν αποφασίσει ωστόσο να επικεντρωθούν στα θέματα της οικονομίας και πιο συγκεκριμένα στην ακρίβεια, καθώς θεωρούν ότι οι αυξήσεις αγγίζουν όλα τα νοικοκυριά και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες με πρωτοβουλία του τομεάρχη ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση, 57 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με τις επιστρεπτέες προκαταβολές που καλούνται να πληρώσουν οι επιχειρήσεις σταδιακά από το τέλος Ιουλίου.

Όπως σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «η κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες αποφάσισε να αναρτήσει τα εκκαθαριστικά των οφειλών των επιχειρήσεων από την επιστρεπτέα προκαταβολή, την οποία είχαν λάβει την περίοδο της πανδημίας.

Πάνω από 600.000 επιχειρήσεις καλούνται στο τέλος του μήνα να πληρώσουν ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και τμήμα της επιστρεπτέας προκαταβολής, εντείνοντας το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν πολλές από αυτές. Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ 48% των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων αντιμετώπιζαν πρόβλημα ρευστότητας ήδη από το Β’ Εξάμηνο του 2021, το 21,4% δεν έχει καθόλου ταμειακά διαθέσιμα, ενώ το 47,3% έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο ή ιδιώτες.

Παράλληλα οι ήδη επιβαρυμένες επιχειρήσεις και επαγγελματίες από τις πολλαπλές κρίσεις, αντιμετωπίζουν σήμερα τις συνέπειες από την εκρηκτική αύξηση του πληθωρισμού, ο οποίος αγγίζει το 12,1% για τον Ιούνιο 2021. Οι αυξήσεις σε ενεργειακό κόστος, πρώτες ύλες και καύσιμα, ο αποκλεισμός της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρήσεων από τον τραπεζικό δανεισμό και τα χρηματοδοτικά προγράμματα, δημιουργούν ένα εκρηκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν».

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτούν αν η κυβέρνηση προτίθεται να μετατρέψει σε μη επιστρεπτέα την επιστρεπτέα προκαταβολή που έλαβαν πάνω από 600.000 επιχειρήσεις και καλούνται να αποπληρώσουν σταδιακά από τα τέλη Ιουλίου και αν σκοπεύει να πάρει μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η οικονομική εξόντωση των  επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
Η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά δηλώνει ότι δεν υπάρχει επίσημη σύγκληση και εισηγείται ΚΕ στις 18 Ιουλίου, ενώ Πολάκης και Παππάς επιμένουν ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
Η Μαρία Καραγιάννη η γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές: «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν - Είχαν πλήρη επίγνωση»
«Τους έβλεπαν τους ανθρώπους και τους άκουγαν να ουρλιάζουν. «Σε παρακαλούμε μην το ρίξεις», τους φώναζαν» - «Για μια εβδομάδα το σώμα μας ξέρναγε στάχτη και αποκαΐδια»
Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές – «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν»
21
Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικά», στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιχειρούν να επιβάλουν τον φόβο μέσω της βίας
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με την Πολιτική Γραμματεία που ζήτησαν Πολάκης και Παππάς – Κανονικά το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή μετά την παρέμβαση Κουβέλη
Πηγές που πρόσκεινται στην αναπληρώτρια γραμματέα, που εκτελεί χρέη επικεφαλής του κόμματος μετά την παραίτηση Φάμελλου, επιμένουν ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
9
«Καρφί» Σιακαντάρη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η εκλογή από τη ρευστή βάση άνοιξε τον δρόμο στον Κασσελάκη»
Ο συγγραφέας του «Μανιφέστου» του Ινστιτούτου Τσίπρα υποστηρίζει ότι από την ανάδειξη του πρώην προέδρου ξεκίνησε η αποδόμηση του κόμματος και στρέφει τα πυρά του κατά όσων σήμερα εμφανίζονται ως «σωτήρες»
Γιώργος Σιακαντάρης
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για τη 13η σύνταξη: «Καταθέστε πρόταση νόμου και ας την κοστολογήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους»
Νέος γύρος αντιπαράθεσης, με το Μαξίμου να επιμένει στην κατάθεση πρότασης και τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά ότι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης «εξαντλήθηκαν»
Παύλος Μαρινάκης
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
ΣΥΡΙΖΑ: Σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας στη σκιά των παραιτήσεων και της κρίσης για τον Τσίπρα – Πολάκης, Δούρου και Παππάς στην Κουμουνδούρου
Οι διαδοχικές αποχωρήσεις των Καλαματιανού, Τσουκνίδα και Καραμέρου, η άρνηση Σπίρτζη να επιστρέψει στη Βουλή και η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής συνθέτουν ένα δύσκολα διαχειρίσιμο σκηνικό
Παύλος Πολάκης
8