Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – «Ενοχική η σιωπή Μητσοτάκη στο θέμα των υποκλοπών»

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – «Ενοχική η σιωπή Μητσοτάκη στο θέμα των υποκλοπών»

Την «ενοχική σιωπή» του πρωθυπουργού για το θέμα των υποκλοπών αναμένεται να επισημάνει στην σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ του ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου αποφάσισαν την σύγκλιση της ΚΟ καθώς για τρίτη συνεχόμενη φορά ο πρωθυπουργός απέφυγε να πάει στην Βουλή για να απαντήσει στο ερώτημα που του θέτει ο Αλέξης Τσίπρας για το εάν κάποιο από τα κυβερνητικά στελέχη που σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες βρίσκονταν στον κατάλογο του Pretador ήταν υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ.

«Εμείς ρωτάμε τον κ. Μητσοτάκη, εάν κάποιος από τους υπουργούς του που αποκάλυψε το Documento ήταν και σε επίσημη επισύνδεση. Ας έλθει στη Βουλή να πει ότι κανένα από αυτά τα πρόσωπα δεν ήταν σε νόμιμη επισύνδεση», λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην σημερινή συνεδρίαση η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εφ όλης της ύλης καθώς θα αναφερθεί και στα ζητήματα της ακρίβειας, στα ενεργειακά αλλά και τα εθνικά θέματα. Θα επικεντρωθεί ωστόσο στις αποκαλύψεις του τύπου για τις υποκλοπές επισημαίνοντας ότι ο κατάλογος των ανθρώπων που παρακολουθούντο κάθε εβδομάδα μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

«Ο κ. Μητσοτάκης αντί να παριστάνει τον αγανακτισμένο θα έπρεπε να έλθει στην Βουλή να δώσει απαντήσεις» αναμένεται να τονίσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα προσθέσει ότι «ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται, δεν ήλθε στη Βουλή στην συζήτηση της Εξεταστικής Επιτροπής, δεν ήλθε να απαντήσεις στις τρείς επίκαιρες ερωτήσεις που του κατέθεσα, δεν πήγε στην επιτροπή Pega . Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι κρύβονται.»

Στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ελέγχεται από το κοινοβούλιο και από το ευρωκοινοβούλιο. «Επικαλείται το απόρρητο, κρύβει κρίσιμους μάρτυρες, απειλεί με δέκα χρόνια φυλάκιση όποιους κάνουν αποκαλύψεις» θα σημειώσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ότι αφορά τα θέματα της ακρίβειας θα επαναλάβει την πρόταση για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο ενώ θα σχολιάσει και τα όσα είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης για τα αντικλεπτικά στο βρεφικό γάλα.

«Είναι πολιτική επιλογή να γίνεται αφαίμαξη από τους πολίτες» θα σημειώσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση κάνει μια ανακατανομή πλούτου. «Η μεσαία τάξη γίνεται φτωχή, και οι φτωχοί φτωχότεροι» τονίζει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις