Πολιτική

Ο ανασχηματισμός δεν μπορεί να περιμένει – Οι πιθανές ημερομηνίες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αντίστροφα δείχνει να μετράει ο χρόνος για τον ανασχηματισμό που «σέρνεται» εδώ και εβδομάδες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η εβδομάδα που ξεκινάει αύριο Δευτέρα (30/08/2021) ίσως και να είναι η ημέρα ανακοίνωσης του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος βρίσκεται για οικογενειακούς λόγους στις ΗΠΑ, επιστρέφει αύριο στην Ελλάδα και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι αν όχι αύριο εντός της εβδομάδας θα δούμε νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση.

Ο ίδιος φέρεται να δηλώνει σε συνομιλητές του ότι δεν τον δεσμεύουν πρόσωπα και αυτό δείχνει ότι ο ανασχηματισμός που περιμένουμε αναμένεται να είναι σαρωτικός. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν οι λεγόμενοι αμετακίνητοι υπουργοί στην κυβέρνηση. 

Φυσικά είναι και το θέμα του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και η απόσταση πλέον από τις καταστροφικές πυρκαγιές έχει μεγαλώσει. Το ερώτημα είναι το εξής: η απόδοση των όποιων ευθυνών για τους λάθος χειρισμούς θα είναι σε πολιτικό ή σε επιχειρησιακό επίπεδο; 

Πληροφορίες επίσης από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν ότι ήδη ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έχει δώσει καλά δείγματα γραφής και αντανακλαστικά και άρα αν κάποιος πόνταρε τα λεφτά του θα τον τοποθετούσε στους αμετακίνητους. 

Ερώτημα είναι επίσης αν θα δούμε υπουργούς σε νευραλγικά υπουργεία να μετακινούνται ή να βλέπουν την πόρτα της εξόδου. 

Η ονοματολογία πάντως σε αυτή την φάση είναι μεν το αγαπημένο σπορ των δημοσιογράφων αλλά κανείς δεν είναι στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον δρόμο

Βλέποντας και τις δημοσκοπήσεις στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών η ΝΔ δείχνει να καταγράφει απώλειες, να διατηρεί διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο τελευταίος δεν «καρπώνεται» τις απώλειες από το κυβερνών κόμμα. Όμως, στο πρωθυπουργικό επιτελείο δεν μπορούν να παραβλέψουν ότι πρέπει να δοθεί ένα σήμα έτσι ώστε οι απώλειες αυτές όχι μόνο να σταματήσουν αλλά να κερδηθεί ξανά η εμπιστοσύνη του κόσμου σε ένα δύσκολο φθινόπωρο που ξεκινάει.

Οι πιθανές ημερομηνίες ανακοινώσεων του ανασχηματισμού

Η Δευτέρα, όπως προαναφέραμε είναι μια ημέρα κομβική για την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος ενόψει μάλιστα και του υπουργικού συμβουλίου της Τρίτης 31/08/2021 στο οποίο πιθανόν ο πρωθυπουργός να θέλει να εμφανιστεί με νέα πρόσωπα.

Αν δεν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός την Δευτέρα τότε πιθανότερη ημέρα είναι και η Πέμπτη 02/09/2021 καθώς όλη την εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδεύει σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Όπως και να έχει, με την ΔΕΘ να είναι ένα Σαββατοκύριακο μακριά (11-12/09) θεωρείται σίγουρο ότι ακόμα και αν γίνει η έκπληξη και δεν έχουμε τις επόμενες ώρες νέα κυβέρνηση ο ανασχηματισμός δεν μπορεί να περιμένει….

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για τα μέτρα στη ΔΕΘ: Έμφαση σε μεσαία τάξη, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οικογένειες – Εξετάζεται η μείωση προκαταβολής φόρου
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για αλλαγές στα τεκμήρια, την προκλητικότητα της Άγκυρας και την παράταση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης
Ο Παύλος Μαρινάκης
Μητσοτάκης: «Εκλογές την άνοιξη του 2027 – Το ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύει ψιλό γαζί τους πολίτες»
Pροανήγγειλε ότι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει αναλυτικότερα τον οικονομικό προγραμματισμό για το επόμενο έτος και το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, με ορίζοντα την Ελλάδα του 2030
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 25
Το σχέδιο Τσίπρα για τη ΔΕΘ: «Να παράγουμε περισσότερο, να μοιραζόμαστε δικαιότερα, να ζούμε καλύτερα»
Με «έντιμη διακυβέρνηση, δίκαιη ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση» ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη - Η σύγκλιση με την Ευρώπη γίνεται ο κεντρικός εθνικός στόχος
Αλέξης Τσίπρας 22
Μητσοτάκης από Κοζάνη: Το 2023 είπα ότι ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ, τώρα λέω ότι πριν τις εκλογές θα τα έχει ξεπεράσει
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση και θα αναγνωρίσουν στη ΝΔ ότι μπορεί να κρατήσει το τιμόνι της χώρας σε πολύ δύσκολους γεωπολιτικούς καιρούς» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με πολίτες στην Κοζάνη 210
Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ για Ακρίτα: Απροκάλυπτα προσπαθεί να αυξήσει την πλειοψηφία της στο προεδρείο της Βουλής
«Οι ακροδεξιοί πολιτικοί συνοδοιπόροι της κυρίας Σδούκου και του κυρίου Μαρινάκη έκαναν πολιτική καριέρα με τέτοια θλιβερή ατζέντα», επισημαίνει ο Κώστας Τσουκαλάς, συμπληρώνοντας πως «δεν έχει τέλος ο πολιτικός τους κατήφορος»
ΠΑΣΟΚ, γραφεία 6