Πολιτική

Ο Ανδρέας και η Μιμή έγιναν Playmobil! [pic]

Για όσους έχουν ζήσει τα 80’s και την θρυλική, πια, χειρονομία στη σκάλα του αεροπλάνου δεν έχουν απορία ποιος είναι ο Ανδρέας και ποια η Μιμή. Αλλά για τους… νεότερους, ένα μικρό μάθημα ιστορίας: ο Ανδρέας Παπανδρέου, η Δήμητρα Λιάνη και ένα ιστορικό νεύμα όταν ο τότε πρωθυπουργός επέστρεψε από το Χέρφιλντ του Λονδίνου να "σύστησε" στον ελληνικό λαό τη (νέα) γυναίκα της ζωής του.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Και γιατί η… ιστορική αναδρομή; Γιατί η θρυλική σκηνή “αναβιώνει” μέσα από την έκθεση GR80s που “άνοιξε” τις πύλες της χθες Τετάρτη (25.01.2017) και θα φιλοξενηθεί μέχρι τις 12 Μαρτίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Ανάμεσα στα 4.000 εκθέματα και η αναπαράσταση του θρυλικού νεύματος από τον Ανδρέα στη Μιμή σε… Playmobil! Και για να λέμε την αλήθεια, μόνο με Playmobil θα μπορούσε να γίνει αφού αυτό ήταν ένα από τα must παιχνίδια της 10ετίας του ‘80.

Δείτε την εντυπωσιακή φωτογραφία που κάνει ήδη το γύρο του Facebook…

Μάθημα ιστορίας μέρος δεύτερο

Ήταν 22 Οκτωβρίου 1988 όταν ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεφε με πτήση της Ολυμπιακής από το Λονδίνο, όπου είχε ταξιδέψει για να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς στο νοσοκομείο Χέρφιλντ από τον διάσημο καρδιοχειρουργό Μαγκντί Γιακούμπ.

Μετά από παραμονή πολλών ημερών στη βρετανική πρωτεύουσα, ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστεφε στην Ελλάδα και επέλεξε να είναι αυτή η στιγμή που θα επισημοποιούσε τη σχέση του με τη Δήμητρα Λιάνη. Εν μέσω αποθέωσης από χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΣΟΚ που είχαν συγκεντρωθεί στην πίστα του αεροδρομίου για να τον υποδεχτούν, βγήκε, χαιρέτισε το πλήθος και άρχισε να κατεβαίνει.

Στα μισά της σκάλας σταμάτησε. Γύρισε και… έγραψε ιστορία με μια κίνηση του χεριού του. Το νεύμα του προς τη Δήμητρα Λιάνη να τον ακολουθήσει, έμεινε στην ιστορία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 6
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 42
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48