Πολιτική

Ο Ανδρέας και η Μιμή έγιναν Playmobil! [pic]

Για όσους έχουν ζήσει τα 80’s και την θρυλική, πια, χειρονομία στη σκάλα του αεροπλάνου δεν έχουν απορία ποιος είναι ο Ανδρέας και ποια η Μιμή. Αλλά για τους… νεότερους, ένα μικρό μάθημα ιστορίας: ο Ανδρέας Παπανδρέου, η Δήμητρα Λιάνη και ένα ιστορικό νεύμα όταν ο τότε πρωθυπουργός επέστρεψε από το Χέρφιλντ του Λονδίνου να "σύστησε" στον ελληνικό λαό τη (νέα) γυναίκα της ζωής του.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Και γιατί η… ιστορική αναδρομή; Γιατί η θρυλική σκηνή “αναβιώνει” μέσα από την έκθεση GR80s που “άνοιξε” τις πύλες της χθες Τετάρτη (25.01.2017) και θα φιλοξενηθεί μέχρι τις 12 Μαρτίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Ανάμεσα στα 4.000 εκθέματα και η αναπαράσταση του θρυλικού νεύματος από τον Ανδρέα στη Μιμή σε… Playmobil! Και για να λέμε την αλήθεια, μόνο με Playmobil θα μπορούσε να γίνει αφού αυτό ήταν ένα από τα must παιχνίδια της 10ετίας του ‘80.

Δείτε την εντυπωσιακή φωτογραφία που κάνει ήδη το γύρο του Facebook…

Μάθημα ιστορίας μέρος δεύτερο

Ήταν 22 Οκτωβρίου 1988 όταν ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεφε με πτήση της Ολυμπιακής από το Λονδίνο, όπου είχε ταξιδέψει για να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς στο νοσοκομείο Χέρφιλντ από τον διάσημο καρδιοχειρουργό Μαγκντί Γιακούμπ.

Μετά από παραμονή πολλών ημερών στη βρετανική πρωτεύουσα, ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστεφε στην Ελλάδα και επέλεξε να είναι αυτή η στιγμή που θα επισημοποιούσε τη σχέση του με τη Δήμητρα Λιάνη. Εν μέσω αποθέωσης από χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΣΟΚ που είχαν συγκεντρωθεί στην πίστα του αεροδρομίου για να τον υποδεχτούν, βγήκε, χαιρέτισε το πλήθος και άρχισε να κατεβαίνει.

Στα μισά της σκάλας σταμάτησε. Γύρισε και… έγραψε ιστορία με μια κίνηση του χεριού του. Το νεύμα του προς τη Δήμητρα Λιάνη να τον ακολουθήσει, έμεινε στην ιστορία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης σε δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη: «Νωρίς να αποφασίσω για εκλογές Μάρτιο ή Μάιο» – Συγκίνηση από την εμφάνιση Μυλωνάκη
Ιδιαίτερη ήταν η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στον υφυπουργώ παρά τω πρωθυπουργώ, Γιώργο Μυλωνάκη από στελέχη της ΝΔ μετά την περιπέτεια της υγείας του
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Έρχεται ο Μάρκο Ρούμπιο – «Πολύ σημαντικός σύμμαχος των ΗΠΑ η Ελλάδα»
Η επίσκεψη Ρούμπιο αναμένεται να προσδώσει νέα πολιτική δυναμική στη στρατηγική σχέση Αθήνας - Ουάσινγκτον, με την ενέργεια, τις υποδομές και την περιφερειακή ασφάλεια να βρίσκονται στον «πυρήνα» της ατζέντας
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 7
Κυριάκος Μητσοτάκης από τα εγκαίνια στο «Παπανικολάου»: Η Θεσσαλονίκη και η Ελλάδα αποκτά το πιο σύγχρονο Αιματολογικό Κέντρο σε όλα τα Βαλκάνια
Τόνισε ότι είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που αναρωτιούνται που πήγαιναν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης - «Σε τέτοιες δημόσιες υποδομές υγείας πηγαίνουν, προκειμένου οι ασθενείς μας να βρίσκουν τις καλύτερες δυνατές θεραπείες»
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 6
«Μύλος» για το σχολικό βιβλίο με εικόνα «ομόφυλου ζευγαριού»: Το υπουργείο λέει ότι δεν επιλέγει το περιεχόμενο – «Είναι γυναίκα με κοντά μαλλιά» λέει ο εκδοτικός οίκος
Μάλιστα ο εκδοτικός οίκος αναφέρει ότι κινείται νομικά για το όλο ζήτημα, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει «σκόπιμη παραποίηση περιεχομένου»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 31
Κυβερνητικές πηγές για Αλέξη Τσίπρα: Άλλα είπε στην ομιλία, άλλα έστειλαν γραπτώς
«Το μόνο σίγουρο είναι πως κάποια πράγματα δεν θα αλλάξουν ποτέ, μεταξύ των οποίων και η έμφυτη τάση του κυρίου Τσίπρα να πολιτεύεται προσπαθώντας να εξαπατήσει τους πολίτες», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές
Το Μέγαρο Μαξίμου 6