Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ο Ανδρέας και η Μιμή έγιναν Playmobil! [pic]

Ο Ανδρέας και η Μιμή έγιναν Playmobil! [pic]

Για όσους έχουν ζήσει τα 80’s και την θρυλική, πια, χειρονομία στη σκάλα του αεροπλάνου δεν έχουν απορία ποιος είναι ο Ανδρέας και ποια η Μιμή. Αλλά για τους… νεότερους, ένα μικρό μάθημα ιστορίας: ο Ανδρέας Παπανδρέου, η Δήμητρα Λιάνη και ένα ιστορικό νεύμα όταν ο τότε πρωθυπουργός επέστρεψε από το Χέρφιλντ του Λονδίνου να “σύστησε” στον ελληνικό λαό τη (νέα) γυναίκα της ζωής του.

Και γιατί η… ιστορική αναδρομή; Γιατί η θρυλική σκηνή “αναβιώνει” μέσα από την έκθεση GR80s που “άνοιξε” τις πύλες της χθες Τετάρτη (25.01.2017) και θα φιλοξενηθεί μέχρι τις 12 Μαρτίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Ανάμεσα στα 4.000 εκθέματα και η αναπαράσταση του θρυλικού νεύματος από τον Ανδρέα στη Μιμή σε… Playmobil! Και για να λέμε την αλήθεια, μόνο με Playmobil θα μπορούσε να γίνει αφού αυτό ήταν ένα από τα must παιχνίδια της 10ετίας του ‘80.

Δείτε την εντυπωσιακή φωτογραφία που κάνει ήδη το γύρο του Facebook…

Μάθημα ιστορίας μέρος δεύτερο

Ήταν 22 Οκτωβρίου 1988 όταν ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου επέστρεφε με πτήση της Ολυμπιακής από το Λονδίνο, όπου είχε ταξιδέψει για να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς στο νοσοκομείο Χέρφιλντ από τον διάσημο καρδιοχειρουργό Μαγκντί Γιακούμπ.

Μετά από παραμονή πολλών ημερών στη βρετανική πρωτεύουσα, ο Ανδρέας Παπανδρέου επέστεφε στην Ελλάδα και επέλεξε να είναι αυτή η στιγμή που θα επισημοποιούσε τη σχέση του με τη Δήμητρα Λιάνη. Εν μέσω αποθέωσης από χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΣΟΚ που είχαν συγκεντρωθεί στην πίστα του αεροδρομίου για να τον υποδεχτούν, βγήκε, χαιρέτισε το πλήθος και άρχισε να κατεβαίνει.

Στα μισά της σκάλας σταμάτησε. Γύρισε και… έγραψε ιστορία με μια κίνηση του χεριού του. Το νεύμα του προς τη Δήμητρα Λιάνη να τον ακολουθήσει, έμεινε στην ιστορία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε