Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο ανεμβολίαστος Παύλος Πολάκης «ενοχλεί» τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ανεμβολίαστος Παύλος Πολάκης «ενοχλεί» τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αύγουστος φτάνει στο τέλος του και οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν να δουν εάν ο Παύλος Πολάκης, θα κάνει πράξη την δέσμευση του και θα εμβολιστεί. Αυτό είχε πει άλλωστε ο ίδιος όταν ξέσπασε το θέμα μετά τις δηλώσεις του ότι δεν έχει εμβολιαστεί και ότι περιμένει τον Σεπτέμβριο προκειμένου να αποφασίσει ποιο εμβόλιο θα κάνει.

Στον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα του Παύλου Πολάκη έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τα στελέχη της ηγετικής ομάδας, απ’ όλες τις τάσεις, καθώς στην πραγματικότητα αναιρεί την βασική τακτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο προτρέπει τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.

Έτσι, περιμένουν να δουν αν ο Παύλος Πολάκης θα κρατήσει τον λόγο του και θα κάνει το εμβόλιο όπως δεσμεύτηκε ή εάν θα βρει έναν νέο επιχείρημα για να μην προχωρήσει στον εμβολιασμό του.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από το όλο θέμα, καθώς σε όλες τις κοινοβουλευτικές συζητήσεις που έγιναν για το θέμα του κορονοϊού ο πρωθυπουργός αναφερόταν στην στάση του Παύλου Πολάκη και στην άρνηση του να κάνει το εμβόλιο, φέρνοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε δύσκολη θέση.

ΝΔ Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης, πάντως, εμφανίζεται να επικαλείται την επιστημονική του ιδιότητα, λέγοντας ότι δεν είναι αρνητής αλλά ένας πολίτης που θέλει να αποφασίσει ψύχραιμα και με βάση τα επιστημονικά δεδομένα ποιο εμβόλιο θα κάνει.

Την ίδια στιγμή πάντως οι ένθερμοι υποστηρικτές του Παύλου Πολάκη υποστηρίζουν ότι ναι μεν κακώς ο βουλευτής δεν έκανε το εμβόλιο, δημιουργώντας με την στάση του ολόκληρο θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουν ωστόσο ότι αντίθετα δεν υπήρξε ο ίδιος ζήλος από τα ΜΜΕ και για τη βουλευτίνα της ΝΔ που δεν εμβολιάστηκε γιατί της το είπε ο πνευματικός της.

Με το επιχείρημα αυτό θέλουν να τονίσουν ότι το θέμα Πολάκη είναι υπαρκτό αλλά διογκώνεται και από μερίδα του τύπου ενώ τουλάχιστον άλλοι δέκα βουλευτές απ’ όλα τα κόμματα παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις