Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ο «ανήσυχος» Τραμπ τηλεφώνησε και στον Ερντογάν μετά τον Μητσοτάκη – Τι ζήτησε

Τραμπ

Παρέμβαση από τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ στα ελληνοτουρκικά, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να επικοινωνεί τις τελευταίες ώρες πρώτα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το δεύτερο τηλεφώνημα έγινε γνωστό από την τουρκική πλευρά.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, στο τηλεφώνημά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε την ανησυχία του για την ένταση στη σχέση της Ελλάδας με την Τουρκία και προέτρεψε τις δύο χώρες, συμμάχους στο NATO, να κάνουν διάλογο για να επιλύσουν τις διενέξεις τους για την Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Click4more Προκλητικός ξανά ο Ντονμέζ με “παράνομο” χάρτη και νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «ο πρόεδρος Τραμπ επαναβεβαίωσε ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να δεσμευτούν σε διάλογο, ο οποίος είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των διαφορών τους».

Τέλος, η ανακοίνωση σημειώνει ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν σημαντικά διμερή και περιφερειακά θέματα.

Το τηλεφώνημα Τραμπ στον Ερντογάν

Μετά τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε και στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρει ανακοίνωση από την τουρκική προεδρία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Τουρκίας συζήτησαν τηλεφωνικά για διμερή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι εκείνος θέλει διάλογο και μείωση και έντασης και φέρεται να κατηγόρησε την Ελλάδα πως φταίει!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις