Πολιτική

Ο Εισαγγελέας και τα τρία μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που θα εξετάσουν την υπόθεση Τριαντόπουλου για τα Τέμπη

Θα εξετάσουν την άσκηση δίωξης για τυχόν ποινικές ευθύνες και την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του πρώην υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κληρώθηκαν στην Ολομέλεια ο Εισαγγελέας και τα τρία μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που θα εξετάσουν την άσκηση δίωξης για τυχόν ποινικές ευθύνες και την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του πρώην υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντόπουλου σχετικά με τις παρεμβάσεις στο χώρο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Εισαγγελέας που θα εξετάσει την υπόθεση Τριαντόπουλου για τα Τέμπη, κληρώθηκε ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτριος Μητρούλιας, ενώ αναπληρωματικά μέλη από τον κατάλογο των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου κληρώθηκαν η αεροπαγίτης Ελένη – Παναγιώτα Λεβεντέρη, η αεροπαγίτης Αναστασία Καραμανίδου και ο Σύμβουλος Επικρατείας Ιωάννης Συμπλής ως τακτικό μέλος. 

Οι αντικαταστάσεις χρειάσθηκε να γίνουν καθώς τα μέλη που είχαν κληρωθεί για τις θέσεις αυτές: καθώς η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη που είχε κληρωθεί ως τακτική Εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου αμφυπηρέτησε, ενώ ο Σύμβουλος Επικρατείας Ιωάννης Δημητρακόπουλος, υπηρετεί στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ τα δύο μέλη που είχαν κληρωθεί, η αρεοπαγίτης Ερατώ Κολέση αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και η αρεοπαγίτης Κωστούλα Πριγγούρη αφυπηρέτησε.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
52 χρόνια Νέα Δημοκρατία, από τον Καραμανλή στον Μητσοτάκη: Νίκες, ήττες, μάχες διαδοχής και ιστορικές καμπές
Από την ίδρυση στις 4 Οκτωβρίου 1974 και το σαρωτικό 54,37%, στην ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ, τον πυρσό και τη Ρηγίλλης, τα χρόνια της κρίσης και την επιστροφή στην εξουσία το 2019
Κωνσταντίνος Καραμανλής, ΝΔ
8
Χρήστος Τριαντόπουλος κατά Μαρίας Καρυστιανού: Χυδαία ψεύδη όσα είπε για «κρέατα προς μεταφορά» των θυμάτων στα Τέμπη
«Η διαδικασία ενώπιον του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, όπως ζήτησα από την πρώτη στιγμή, είναι, πλέον, πολύ κοντά και η Αλήθεια εκεί, θα λάμψει» υπογράμμισε ο πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ
Χρήστος Τριαντόπουλος 75
Παύλος Μαρινάκης για Σαμαρά: «Ο δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας προς την Ευρώπη περνάει μέσα από την Ελλάδα»
Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε στα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς για τα κειμήλια που επιστρέφονται στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία: «Η καλύτερη απάντηση είναι η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης 7
Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Δεν θα δεχθούμε αναγνώριση ξένης κυριαρχίας ή δανεισμό – Ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης»
«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να εκτίθενται μαζί» - «Τα μνημεία, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως λάφυρα πολέμου, ούτε ως θύματα συγκυριών μεταγενέστερων της δημιουργίας τους»
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
245