Πολιτική

Ο έντονος διάλογος Φώφης Γεννηματά – Αλέξη Τσίπρα και τα… tweets

"Δεν πρόκειται να συζητήσω το Ασφαλιστικό" είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας της τηλεφώνησε για να την ενημερώσει για τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πάει στο προεδρικό μέγαρο, αλλά υπό όρους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διάλογος που είχαν στο τηλέφωνο ο πρωθυπουργός με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ήταν… έντονος. Όταν ο κ. Τσίπρας της είπε ότι η συνάντηση γίνεται για να τους ενημερώσει, τότε έγινε… “μπαρούτι” η κα Γεννηματά, λέγοντας στον πρωθυπουργό πως αν ήθελε να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το ασφαλιστικό θα μπορούσε να το κάνει στη Βουλή ή ο αρμόδιος υπουργός στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

“Δεν πρόκειται να συμμετάσχω σε τέτοια συζήτηση” είπε η Φώφη Γεννηματά στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας όμως ότι θα παραβρεθεί στη σύσκεψη των αρχηγών. “Ο κ. #Tsipras πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το κεκτημένο της συνεννόησης, προχωρώντας σε εκλογές τον Σεπτέμβρη”, έγραψε στο twitter η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησε για προσχηματικό διάλογο, σημειώνοντας πως «δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε παρωδία προσχηματικού διαλόγου με προειλημμένες αποφάσεις”.

Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να πείσει την Φώφη Γεννηματά να συναινέσει για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, λέγοντας της πως είναι θέμα που αφορά τις επόμενες γενιές. Για να του απαντήσει η κα Γεννηματά πως και η Παιδεία αφορά τις επόμενες γενιές αλλά η κυβέρνηση δεν δίστασε να διαλύσει μια μεταρρύθμιση που ψηφίστηκε από 200 βουλευτές.

Η επίθεση της κας Γεννηματά συνεχίστηκε και από το βήμα του συνεδρίου της ΟΤΟΕ όπου μίλησε. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως αναζητά συνενόχους γιατί είναι “αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε” και τόνισε πως “δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε παρωδία προσχηματικού διαλόγου με προειλημμένες αποφάσεις. Ούτε να παγιδευτούμε στα επικοινωνιακά τους κόλπα”.

“Αν ειλικρινά θέλουν πραγματικό διάλογο ας φέρουν τις προτάσεις τους στην ΟΚΕ και την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Και με τους πολιτικούς αρχηγούς θα μπορούσε να είχε συζητήσει ο ίδιος από τον περασμένο μήνα, αν πραγματικά τον ενδιέφεραν ο προτάσεις μας ή να είχε ζητήσει μια προ ημερησίας διάταξης συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή. Δεν είναι δυνατόν ο θεσμός του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να χρησιμοποιείται ως χώρος αναζήτησης συνενόχων για θέματα άσκησης κυβερνητικής πολιτικής, όπως το ασφαλιστικό”, επεσήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ 8
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 25
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
328
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 19