Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ο Ερντογάν έκανε πράξη τις απειλές του! Βίτσας: Μετά την συνάντηση της Βάρνας είχαμε αυξημένες ροές προσφύγων!

Ο Ερντογάν έκανε πράξη τις απειλές του! Βίτσας: Μετά την συνάντηση της Βάρνας είχαμε αυξημένες ροές προσφύγων!

– Ανησυχητικές οι ροές προσφύγων ειδικά από τον Έβρο!
– Μετά την Σύνοδο ΕΕ – Τουρκίας στην Βάρνα οι πρόσφυγες που περνούν τα σύνορα είναι διπλάσιοι!
– Μόνο σήμερα το πρωί στον Έβρο είχαμε 340 εισόδους!

Τα στοιχεία πλέον είναι αδιάσειστα. Ο Ερντογάν έκανε πράξη τις απειλές του και αρχίζει να πλημμηρίζει την Ελλάδα με πρόσφυγες και μετανάστες. Όπως δήλωσε στην Βουλή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας υπάρχουν συνεχώς αυξανόμενες ροές στα νησιά αλλά και ανησυχητική αύξηση ροών στον Έβρο.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για το άσυλο και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στους βουλευτές ο κ. Βίτσας είπε ότι το 2018 και ιδιαίτερα μετά τη συνάντηση της Βάρνας είχαμε αυξημένες ροές αλλά και νέους δρόμους εισόδου.

Στα νησιά, είχαμε 2.168 νέες εισόδους τον Απρίλιο με κύριο βάρος στη Λέσβο όπου υπήρξαν 1.189 είσοδοι. Μάλιστα ο κ. Βίτσας ανέφερε ότι σήμερα υπήρξαν 206 νέες είσοδοι προσφύγων στη Μυτιλήνη. Συνολικά από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο οι νέες είσοδοι ήταν 7.594.

Ενώ, το 2017 είχαμε 54 εισόδους την ημέρα, το πρώτο δίμηνο του 2018 είχαμε 62 με 66 εισόδους οι οποίες αυξήθηκαν μετά την Βάρνα σε 126 την ημέρα και τις τελευταίες μέρες αυξάνονται σε 200 την ημέρα. «Έχουμε πια μια τάση αυξητική. Με ανησυχεί αλλά δεν με τρομάζει όσον αφορά τα νησιά. Αυτό που είναι πραγματικά ανησυχητικό είναι η τεράστια αύξηση από τον Έβρο. Στο χρονικό διάστημα που εισήλθαν 2.168 στα νησιά ακριβώς το ίδιο χρονικό διάστημα εισήλθαν 2.700 από τον Έβρο. Σήμερα το πρωί στον Έβρο είχαμε 340 εισόδους!»

Ο κ. Βίτσας ανέφερε ακόμη ότι έγιναν  4.784 μεταφορές ευάλωτων προσφύγων και ασυνόδευτων παιδιών που πήραν άσυλο στην ενδοχώρα ενώ 112 ήταν οι επιστροφές με βάση την κοινή δήλωση ευρωπαϊκής ένωσης Τουρκίας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις