Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ο Φίλης “απέναντι” στην κυβέρνηση για τα F-16 – “Δεν έχουμε ανταλλακτικά για ασθενοφόρα”

Ο Φίλης “απέναντι” στην κυβέρνηση για τα F-16 – “Δεν έχουμε ανταλλακτικά για ασθενοφόρα”
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Τη διαφωνία του για την αναβάθμιση των F-16 εξέφρασε ο Νίκος Φίλης.

«Το κόστος για τη συμφωνία για τα F-16 το μάθαμε από τα χείλη του Τραμπ» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο 24/7 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας.

Και συνέχισε: «Χρειάζεται μια εθνική ευθύνη… Και σκέφτομαι ότι δίνουμε 2,4 εκατ. δολάρια ως οροφή λέει για να πάρουμε ανταλλακτικά, την ίδια ώρα που δεν έχουμε ανταλλακτικά για τα ασθενοφόρα και πυροσβεστικά».

«Με την αναβάθμιση των F-16 αλλάζει η ισορροπία; Να μας πουν οι ειδικοί… Μακάρι να τα βλέπαμε νωρίτερα αυτά, δεν τα κουβεντιάσαμε» δήλωσε δηκτικά.

 

Στήριξη με ανταλλάγματα

Ο κ. Φίλης δήλωσε μεν ότι «η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα ήταν επωφελής για την πατρίδα μας», καθώς «ο Τραμπ ρητορικά έστω αναγνώρισε την ανάγκη να ρυθμιστεί το χρέος και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει ένα συμβούλιο υπουργών προκειμένου να συζητηθούν επενδύσεις για την Ελλάδα». Πρόσθεσε όμως ότι πρόκειται «για μια στήριξη με ανταλλάγματα. Και τα ανταλλάγματα σε πρώτη φάση από ό,τι βλέπουμε είναι τα εξοπλιστικά».

«Σε καιρούς δύσκολους για τη χώρα μας, μπορούμε να αγοράσουμε αυτά τα όπλα, τα έχουμε ανάγκη; Κι αν είναι η φθηνότερη δυνατή επιλογή εξοπλισμών; Όλα αυτά πρέπει να τα κουβεντιάσουμε, δεν είναι μια εύκολη απόφαση και σίγουρα δεν είναι μια απόφαση που πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έγινε μια συζήτηση στην υποεπιτροπή εξοπλισμών της Βουλής δεν μπήκαν τότε συγκεκριμένα θέματα, τη συμφωνία την ακούσαμε από τα χείλη του Τραμπ», ήταν η αιχμή του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις