Πολιτική

Ο Γιάννης Σαρακιώτης παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παραιτείται από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου

Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νέα διάσπαση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά και την δημιουργία νέας κίνησης από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που σκέφτονται να ανεξαρτητοποιηθούν, καθώς αρκετοί από αυτούς διατηρούσαν άριστες σχέσεις με τον πρώτο πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη.

Μεταξύ των ονομάτων που κυκλοφορούν για ανεξαρτητοποίηση είναι και αυτό του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη, ο οποίος ήταν πρώτος σε σταυρούς στη Φθιώτιδα, παρά την βαριά ήττα του κόμματος στο νομό.

Σε επικοινωνία που είχε το LamiaReport σήμερα Κυριακή (10/11/2024) με τον Γιάννη Σαρακιώτη, ο ίδιος ξεκαθάρισε τις προθέσεις του σχετικά με την στάση που θα τηρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αυτή είναι η απρόσκοπτη, όπως τόνισε, άσκηση αντιπολίτευσης, όπως άλλωστε έκανε μέχρι σήμερα, παραμένοντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως και στη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του κόμματος, την οποία θα παραδώσει στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για ανεργία στους νέους: Στόχος να ζουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές
Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις για νέους έως 25 ετών, στο «Σπίτι μου ΙΙ» και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι «η ακρίβεια και το στεγαστικό πιέζουν»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου: Κόντρα δίχως τέλος, νέα καταγγελία και αιχμές για την υπόθεση Γρηγορόπουλου
Η αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Υγείας και της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, εδώ και ημέρες, εκτείνεται από την Ολομέλεια έως τις επιτροπές και τα social media, με το πολιτικό θερμόμετρο να παραμένει σταθερά υψηλά
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου
29
Αντώνης Σαμαράς σε Κωνσταντίνο Τασούλα: «Σε λάθος κατεύθυνση» τα εθνικά, αδιέξοδα στο εσωτερικό
Ο πρώην πρωθυπουργός έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητήματα δημογραφικού, ακρίβειας και χρηματοδότησης των ΜμΕ, ενώ άσκησε κριτική στη γραμμή στα ελληνοτουρκικά και ζήτησε η συνταγματική αναθεώρηση να μην γίνει «επικοινωνιακά»
Κωνσταντίνος Τασούλας και Αντώνης Σαμαράς 19
Δημήτρης Μαρκόπουλος: Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται την άρση ασυλίας του για τη μήνυση που του είχε κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης
«Σε μια περίοδο που κόμματα σαν αυτό του κ. Κασσελάκη, πριμοδοτούν την αντιπολιτική, δεν θέλω να δώσω έστω και την παραμικρή αφορμή οπισθοχώρησης και φόβου της αστικής Δημοκρατίας» αναφέρει στο υπόμνημά του ο βουλευτής της ΝΔ
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος στη Βουλή
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στο Νέο Δελχί ο πρωθυπουργός – Συναντήσεις με Ναρέντρα Μόντι, Ντέμη Χασάμπη, Σαμ Άλτμαν, Μπραντ Σμιθ και Μάικλ Κράτσιος
Παρέμβαση του πρωθυπουργού στο AI Impact Summit για την τεχνητή νοημοσύνη και κύκλος επαφών με κορυφαίους παράγοντες της τεχνολογίας, στο πλαίσιο της ελληνοϊνδικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης
Ναρέντρα Μόντι και Κυριάκος Μητσοτάκης