Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ψάχνει «καμουφλάζ» να κατέβει στις εκλογές – Πώς αντιδρούν οι δικαστικοί

Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Ο Ηλίας Κασιδιάρης προσπαθεί να εκπροσωπηθεί στη Βουλή μετά τις εκλογές που θα γίνουν στις 21 Μαΐου δια της πλαγίας οδού, με ένα κόλπο που βγαίνει στη δημοσιότητα ανήμερα κιόλας της 21ης Απριλίου, επειδή το κόμμα-μόρφωμα «Έλληνες» που έχει ιδρύσει ο ίδιος μπορεί να αποκλειστεί από τον Άρειο Πάγο.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, ο Ηλίας Κασιδιάρης σκέφτεται να μην κατέβει στις εκλογές της 21ης Μαΐου αλλά να μην κατέλθει ούτε και το κόμμα-μόρφωμα που έχει ιδρύσει ο ίδιος ώστε να καταφέρει να πετύχει το «καμουφλάζ» που θέλει, για να εκπροσωπηθεί στη Βουλή.

Την ίδια ώρα, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος πιθανότατα θα συμμετάσχει στις εκλογές με το κόμμα Ε.Α.Ν. και να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη. Ωστόσο, το Ε.Α.Ν. αναμένεται να απορροφήσει μέλη του ακροδεξιού μορφώματος.

«Εμείς κατεβαίνουμε στις εθνικές εκλογές ως Ε.Α.Ν.. Ήδη στις τάξεις του Ε.Α.Ν. ενσωματώθηκαν κάποιοι κομματικοί σχηματισμοί, όπως η Ελεύθερη Πατρίδα και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα. Αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις από τον ίδιο τον Ηλία Κασιδιάρη και θα τοποθετηθούμε. Όσον αφορά αν θα κατέβουν μαζί μας οι “Έλληνες”, κανένας δεν αποκλείεται, όλοι κάνουν αίτηση και κρίνονται», δήλωσε ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος, σύμφωνα με τον ALPHA.

Αντιδράσεις δικαστών για το «καμουφλάζ» Κασιδιάρη

Ιδιαίτερα αιχμηρό και ξεκάθαρο το πρώτο σχόλιο ανώτατων δικαστικών πηγών για τις πληροφορίες που θέλουν τον Ηλία Κασιδιάρη να εκπροσωπείται με «καμουφλάζ» στη Βουλή, αφού δηλώνουν ότι ο νέος νόμος δίνει ένα πλούσιο οπλοστάσιο στον Άρειο Πάγο να ξεσκεπάσει τον μανδύα οποιουδήποτε θέλει να ξεγελάσει τη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, οι δικαστές μπορούν να ψάξουν στοιχεία ακόμα και στο ίντερνετ για να διαπιστώσουν αν ένα μη νόμιμο κόμμα μπορεί να μεταμφιεστεί σε κόμμα νομιμοφανές. Μάλιστα, αναμένεται να «χτενίσουν» τα πάντα, αναρτήσεις, φωτογραφίες και κινήσεις στα social media, που μπορεί να έχουν γίνει ακόμα και σε ανύποπτο χρόνο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις