Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο… Ηπειρώτης Μητσοτάκης και το ραντεβού που πλησιάζει με τον Τραμπ

Ο… Ηπειρώτης Μητσοτάκης και το ραντεβού που πλησιάζει με τον Τραμπ

Μηνύματα εξωστρέφειας επιχειρεί να στείλει και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα περιοδεύσει σήμερα (17.09.2019) στην Ήπειρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη δεύτερη περιοδεία ως πρωθυπουργός μετά τις εκλογές – η πρώτη ήταν στην Κάλυμνο – θέλει να σηματοδοτήσει πως δεν θα παραμείνει κλεισμένος στους τέσσερις τοίχους του Μαξίμου και πως ενδιαφέρεται ακόμη και για τα μικρά θέματα της καθημερινότητας των πολιτών.

Η περιοδεία του, ωστόσο, στην Ήπειρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κι έναν ακόμη στόχο. Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του θα είναι η μονάδα επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα εργοστάσιο που χρησιμοποιεί όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες διαχείρισης απορριμμάτων και το οποίο, σε συνδυασμό με τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), θ’ αποτελέσει το μοντέλο που θα υιοθετήσει η κυβέρνηση για το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και το κλείσιμο των χωματερών, συμπεριλαμβανομένης ασφαλώς αυτής στη Φυλή, η οποία ούτως ή άλλως έχει πολύ μικρό χρόνο ζωής και απειλεί να πνίξει με σκουπίδια το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως η διαχείριση απορριμμάτων ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο και εκφράστηκε έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από τη γερμανική πλευρά, ενώ αποφασίστηκε και συνεργασία Ελλάδας και Γερμανίας στο πλαίσιο της «πράσινης ανάπτυξης».

Κατά την περιοδεία του, εξάλλου, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τα Ζαγοροχώρια και θα στηρίξει το αίτημα των κατοίκων και φορέων της περιοχής για την ένταξή τους στον κατάλογο των πολιτιστικών τοπίων της Unesco, ενώ έμφαση θα δοθεί και στον πρωτογενή τομέα με την επίσκεψη Μητσοτάκη στο αγρόκτημα της Ιεράς Μονής Βελλά Ιωαννίνων, η οποία παράγει και προσφέρει δωρεάν γαλακτοκομικά προϊόντα σε ιδρύματα της Μητρόπολης και πολίτες.

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ προκειμένου να συμμετάσχει στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί η ακριβής ατζέντα των συναντήσεών του με ξένους ηγέτες. Τα τυπικά απομένουν για ν’ ανακοινωθεί και επισήμως το ραντεβού του με τον Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ είτε στις 24 είτε στις 25 του μήνα θα πραγματοποιηθεί η συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν. Το πρόγραμμα Μητσοτάκη περιλαμβάνει κι άλλες συναντήσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών με τον Ζόραν Ζάεφ και τον Έντι Ράμα, αλλά και άλλους ηγέτες ξένων κρατών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις