Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Καμμένος “μίλησε”! “Πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα”!

Καμμένος
Φωτογραφία Αρχείου: Reuters

Στην πρώτη του αντίδραση μετά τις εξελίξεις που τον φέρνουν… χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται… λάβρος.
Μιλά για “την τελευταία πράξη του πρωτοφανούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος για τη Δημοκρατία μας”.
Κάνει λόγο για “Εθνική προδοσία της Μακεδονίας”.
“Πυρά” στην “κυβέρνηση της αποστασίας των αχάριστων”. Όλο το χρονικό μιας “μάχης” δεν ξεκίνησε τώρα, αλλά τώρα… παίρνει φωτιά.

Αύριο η τελευταία πράξη του πρωτοφανούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος για τη Δημοκρατία μας, με Εθνική προδοσία της Μακεδονίας από την κυβέρνηση της αποστασίας των αχάριστων”. Αυτό αναφέρει σε tweet του ο Πάνος Καμμένος.

Είναι η πρώτη του αντίδραση μετά τις ραγδαίες εξελίξεις…

Δείτε την ανάρτηση

Χωρίς ΚΟ ο Καμμένος και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις

Όπως σας ενημέρωσε άμεσα το newsit.gr, ο Πάνος Καμμένος όλα δείχνουν πως εκτός από την θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας,  χάνει και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα…

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρωτοκολλήθηκε στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης, 07.02.2019, η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής που είναι ομόφωνα αρνητική αναφορικά με την σύσταση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Τι σημαίνει αυτό; Αυτή την ώρα ο Πάνος Καμμένος “μετρά” έξι βουλευτές, μεταξύ αυτών όμως και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος και έχει δηλώσει πως θα παραιτηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης, 07.02.2019, στο newsit.gr, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ξεκαθάρισε: «Με τον Πάνο Καμμένο έχω καλή προσωπική σχέση». Όσον αφορά την παρουσία του σήμερα στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, είπε: «Ήταν κύριος ο Πάνος Καμμένος, όπως ήμουν κύριος και εγώ».

Αν αυτό συμβεί, η έδρα “πηγαίνει” στον κ. Κουίκ, ο οποίος ωστόσο είναι εν ενεργεία υπουργός της κυβέρνησης και άρα… δεδομένα εκτός ΑΝΕΛ. Τυπικά δεν έχει διαγραφεί, αλλά ουσιαστικά μπορεί κανείς να πει πως… έχει “διαλέξει” στρατόπεδο.

Η απόφαση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, αναφέρει συγκεκριμένα πως πρέπει και οι 5 βουλευτές να είναι από το ίδιο κόμμα με το οποίο εξελέγησαν.

Αυτό σημαίνει πως ουσιαστικά οι ΑΝΕΛ διαλύονται κοινοβουλευτικά αν διαγραφεί ο κ. Παπαχριστόπουλος, καθώς ο Αριστείδης Φωκάς, που θα αποτελεί πια τον πέμπτο βουλευτή του κόμματος του Πάνου Καμμένου είχε εκλεγεί με την Ένωση Κεντρώων και όχι με τους ΑΝΕΛ.

Όλα αυτά, βέβαια, με την προϋπόθεση πως δεν θα υπάρξει κάποια ανατροπή δεδομένων όπως τα γνωρίζουμε τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Υπενθυμίζεται ότι η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, συζητείται στις 9.30 το πρωί της Παρασκευής, 08.02.2019, στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Δείτε ολόκληρη την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/02/gnwmodothsh_KO.pdf”]

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις