Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ο Κασσελάκης δεν έχει σχέση με τον Μητσοτάκη λένε από την ΝΔ – Η ανύπαρκτη συνεργασία και το φάουλ για την Κύπρο

Ο Κασσελάκης δεν έχει σχέση με τον Μητσοτάκη λένε από την ΝΔ – Η ανύπαρκτη συνεργασία και το φάουλ για την Κύπρο

Την άμεση αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης την περίοδο 2012 – 2015 υπήρξε συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Το διαψεύδουμε. Δεν υπήρξε ποτέ συνεργάτης” δήλωναν κάθετα πηγές από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Στελέχη της Ν.Δ. δηλώνουν ότι δεν απορούν με δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρούν να συνδέσουν τον υποψήφιο Πρόεδρο του κόμματος με τη δική τους παράταξη, σε μια προσπάθεια, όπως εκτιμούν, να αποδομήσουν το… ”αριστερό του προφίλ”, όπως το προβάλλει ο ίδιος, στο δρόμο προς τις κάλπες.

Οι ίδιες πηγές διέψευδαν και όσα ανέφερε ο κ. Κασσελάκης σε άρθρο του, το καλοκαίρι, στην εφημερίδα “Εθνικός Κήρυκα”, όπου υποστήριζε ότι έχει μία εξαιρετική σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με αυξημένο ενδιαφέρον…

Στη Ν.Δ. και στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με αυξημένο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κεντρικά, αποφεύγονται οι τοποθετήσεις για τις εσωκομματικές εξελίξεις στην Κουμουνδούρου στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του νέου ή της νέας προέδρου του κόμματος, και είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες δεν ακούστηκαν εκ νέου φωνές που ταυτίζουν τον κ. Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη και τον “πολακισμό”.

“Το κάνουν περίφημα οι ‘σύντροφοι’ του” δήλωνε με διάθεση χιούμορ “γαλάζιο” στέλεχος, σημειώνοντας ότι για τη Ν.Δ. δεν θα έχει σημασία το πρόσωπο που θα αναδειχθεί στην ηγεσία αλλά το να υπάρξει μια σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση την επόμενη ημέρα.

“Βροχή” αντιδράσεων

Σε επίπεδο στελεχών όμως, η πολιτική τοποθέτηση του κ. Κασσελάκη για την παιδεία δεν πέρασε ασχολίαστη… “Ο Στέφανος Κασσελάκης πολύ έξυπνα δεν κάνει καμία πολιτική δήλωση έως ότου καταφέρει να εκλεγεί Πρόεδρος. Όμως πραγματικά τί να πρωτοσχολιάσει κανείς σε αυτό το βίντεο; Ότι το να φεύγουν τα παιδιά μας έξω είναι η λύση για την Ελλάδα;

Ότι η νοοτροπία που θα πάρουν στις επιχειρήσεις έξω πρέπει να μεταφερθεί στην Ελλάδα; Ότι η οικονομία μας πρέπει να είναι ανταγωνιστική; Ότι οι πολιτικοί στην Ελλάδα πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους κλπ; Όλα όσα ειρωνεύονταν οι Αριστεροί τόσα χρόνια, τα υποστηρίζει ο Στέφανος…” σχολίασε δεικτικά σε ανάρτηση του στα social media ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το δε “φάουλ” του υποψήφιου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλέσει το ψευδοκράτος… “κρατίδιο”, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και στην Κύπρο, με ΜΜΕ της Μεγαλονήσου να κάνουν λόγο για “ολίσθημα Κασσελάκη” και “ασυναρτησίες”.

“Τι πειράζει καλέ που δεν έχουν ιδέα; Γράφουν στο Instagram. Ειλικρινά, καλή μας τύχη κι ο Θεός να βάλει το χέρι του…” έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, Μιχάλης Σοφοκλέους.

Οι προβλέψεις για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο “γαλάζιο στρατόπεδο” πολλοί είναι αυτοί που στοιχηματίζουν ότι η ενδεχόμενη εκλογή Κασσελάκη θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα στη διάσπαση του κόμματος, ενώ ακόμη και αν τελικά κερδίσει η Έφη Αχτσιόγλου και πάλι εκτιμούν ότι θα πρόκειται για μία νέα πολιτική πραγματικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, με σοβαρούς… κραδασμούς.

Παρέπεμπαν δε και στις δηλώσεις της κ. Αχτσιόγλου ότι εφόσον εκλεγεί πρόεδρος δεν θα ανεχτεί τον “πολακισμό” στο κόμμα, ούτε… τάσεις και ρεύματα που θα κινούνται έξω από τη συλλογική γραμμή.

“Ραντεβού” από… Δευτέρα

Ραντεβού από Δευτέρα λοιπόν δίνουν τα κυβερνητικά και τα “γαλάζια” στελέχη και ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αυτό το οποίο αναμένεται να ζητήσουν από τις πρώτες ημέρες από τον κ. Κασσελάκη ή την κ. Αχτσιόγλου είναι συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για όλα τα κρίσιμα θέματα. Από την ακρίβεια και την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης ως και τα εθνικά θέματα. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις