Πολιτική

Ο Κατρούγκαλος αποκάλυψε το σχέδιο διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά… όπως στις συντάξεις

«Στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά συζητάμε μόνο τρία θέματα», ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση, τις ομαδικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο που έχει θέσει η άλλη πλευρά, διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί καμία συζήτηση για την θεσμοθέτηση ελαστικών μορφών εργασίας όπως τα “mini jobs”, ή περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας.

Αναφερόμενος στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι η τακτική της κυβέρνησης θα είναι η απομόνωση των ακραίων θέσεων του ΔΝΤ, όπως έγινε και κατά τη διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό, για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

«Με την αποδοχή, ακόμη και από τις εργοδοτικές οργανώσεις, της αύξησης των εισφορών, πετύχαμε την αντικατάσταση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που θα οδηγούσε τις επικουρικές συντάξεις σε μειώσεις της τάξης του 30% με την περιορισμένη αναπροσαρμογή που επιτύχαμε», κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αντώνης Σαμαράς για Κωνσταντίνο Τσουκαλά: «Μακριά από ιδεολογικές μεμψιμοιρίες αποχαιρετώ με συγκίνηση τον σπουδαίο, πολιτικό στοχαστή»
Ο πρώην πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον διακεκριμένο ακαδημαϊκό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, υπογραμμίζοντας τη συμβολή του στη μελέτη της ελληνικής κοινωνίας
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά τις αντιδράσεις για το χωροταξικό για τις ΑΠΕ: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο»
Διπλή παρέμβαση από τα τουρκικά υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας κατά του ελληνικού ενεργειακού σχεδιασμού – «Παράνομα» και χωρίς έννομο αποτέλεσμα τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα, απαντά η Αθήνα
Αιγαίο, άσκηση, φρεγάτες 110
Ρένα Δούρου: «Η Τουρκία επαναφέρει τις γκρίζες ζώνες» – Πυρά στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά
Η πρόεδρος της ΚΟ και τομεάρχισσα Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το Μαξίμου ότι παραμένει σε ρόλο «σχολιαστή / παρατηρητή», την ώρα που η Άγκυρα επαναφέρει τις αμφισβητήσεις της στο Αιγαίο και επιμένει στη «Γαλάζια Πατρίδα»
Η Ρένα Δούρου
ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη: «Απύθμενο θράσος, κρατήσαμε τη χώρα στο ευρώ» – «Θα ήταν υπουργός της δραχμής»
Σφοδρή απάντηση στη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών - «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις από πολιτικούς που περιφέρουν τις φιλοδοξίες τους από το ένα κόμμα στο άλλο»
Κυριάκος Πιερρακάκης 16
Γιάννης Λοβέρδος: «Ανυπόστατα» τα τουρκικά θαλάσσια πάρκα – «Η Ελλάδα δεν απειλείται από κανέναν»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) - «Αδιανόητο» να επιχειρήσει η Αγκυρα να εμποδίσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
Γιάννης Λοβέρδος 7
Η ΕΛ.Α.Σ. ανοίγει στεγαστικό μέτωπο με την κυβέρνηση για την «μαύρη τρύπα» των 14.000 σπιτιών
Μόλις 9.000 Βεβαιώσεις Επιλεξιμότητας λίγο πριν κλείσει η πλατφόρμα - Για «χάσμα» ανάμεσα στις εξαγγελίες και στο πραγματικό αποτέλεσμα μιλά η αντιπολίτευση, ζητώντας παράταση και πλήρη δημοσιοποίηση των στοιχείων
Ακίνητα