Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο Κοντονής απάντησε στον Γκιούλ για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Κοντονής Γκιούλ

Οι προκλητική επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης της Τουρκίας Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ κατά της Ελλάδας για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο ένας από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα δεν έμεινε αναπάντητη. Ο Έλληνας υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έστειλε απαντητική επιστολή.

Αυτό που δεν είναι ακόμα γνωστό είναι τι αναφέρει η επιστολή που έστειλε ο Σταύρος Κοντονής στον Τούρκο ομόλογό του. Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε μόνο πως «μέσω της διπλωματικής οδού κοινοποιήθηκε σήμερα η απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή στον ομόλογό του Υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας κ. Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, σε όσα ανέφερε στην από 19/4/2018 επιστολή του προς τον Έλληνα Υπουργό».

Γιατί… απάντησε ο Κοντονής

Ήταν επόμενο πως τα όσα υποστήριξε ο Γκιούλ δεν επρόκειτο να μείνουν αναπάντητα από πλευράς της Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πηγές των τουρκικών ΜΜΕ ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση στη χώρα μας, λέγοντας πως “έχει γίνει ένα ασφαλές λιμάνι των εγκληματιών της Τουρκίας”.

Ο Αμπντουλχαμίτ Γκιούλ ανέφερε πως περίμενε από την Ελλάδα να ανακοινώσει ως πρώτο βήμα ότι δεν μπορούν να μείνουν οι «τρομοκράτες πραξικοπηματίες» στη χώρα και πρέπει να τους απελάσει αμέσως.

Επιπλέον, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού, ο Γκιουλ ανέφερε στην επιστολή του ότι οι οκτώ στρατιωτικοί που διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο, ήταν ανάμεσα στους τρομοκράτες που κατά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, σκότωσαν 251 ανθρώπους και τραυμάτισαν πάνω από 2.0000.

Ανέφερε επίσης για τρίτη φορά απορρίφθηκε το αίτημα της Τουρκίας για έκδοσή τους και ότι έμαθαν με λύπη ότι ένας από αυτούς αφέθηκε ελεύθερος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις