Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο Ξυδάκης ομολογεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο δραχμής…

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Από πατάτα σε πατάτα ο κύριος Ξυδάκης. Αφού άνοιξε το παράθυρο στη δραχμή σε τηλεοπτική εκπομπή, μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις προσπάθησε να τις διορθώσει, λέγοντας πως δεν τάχθηκε υπέρ της δραχμής, αλλά ότι πρέπει να εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα.

Δηλαδή ομολογεί ότι υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Και ο πρωθυπουργός που δήλωνε πριν από λίγες μέρες ότι θα ήταν καταστροφή η επιστροφή στη δραχμή δεν ήξερε τι έλεγε; Ή μήπως δεν είχε ρωτήσει τον κύριο Ξυδάκη για να μάθει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο της δραχμής;

Όταν ο Κάλχας ακούγοντας την τρίτη παρέμβαση Ξυδάκη δεν μπορεί ν’ αγιάσει…. και κάνει νέο σχόλιο

Ξυδάκη κλείσε το παράθυρο της δραχμής. Θα πουντιάσουμε…

Ακαδημαϊκός δεν είναι. Ιστορικός επίσης δεν είναι. Τώρα είναι πολιτικός και πριν ήταν δημοσιογράφος. Ο ίδιος, όμως, θέλει να κάνει συζητήσεις ιστορικού περιεχομένου και ακαδημαϊκού χαρακτήρα για τη δραχμή. Γιατί, όπως λέει δεν έχει ταμπού με την πνευματική έρευνα.
Μόνο που κύριε Ξυδάκη μου το τάιμινγκ το ρημάδι, δεν επιτρέπει αθώες ακαδημαϊκές, ούτε ιστορικές προσεγγίσεις, ιδίως αν αυτές δεν γίνονται από ιστορικούς, αλλά από πολιτικούς.
Καλό θα ήταν μία συγγνώμη κύριε Ξυδάκη μου για να μπει τέλος. Αλλά εσείς δεν θέλετε να το κλείσετε το παράθυρο που ανοίξατε, παρότι κινδυνεύουμε να πουντιάσουμε όλοι με εξαίρεση τους Λαφαζανικούς και λοιπούς δραχμολάγνους που δεν προσεγγίζουν το νομισματικό με όρους ιστορικούς, αλλά εξόδου από την ευρωζώνη.
Κι΄ αν το συγγνώμη σας πέφτει βαρύ, ε, πείτε ένα mea culpa που είναι πιο λάιτ…

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε