Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Φανάρι – Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Να τερματιστεί τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Φανάρι – Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Να τερματιστεί τώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι, με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πριν από την έναρξη της Θείας Λειτουργίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έκανε έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία. “Παρακολουθούμε το δράμα του ουκρανικού λαού και θαυμάζουμε την σθεναρή αντίστασή του στον εισβολέα. Απευθύνουμε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός. Η βία και ο πόλεμος δημιουργούν περιπλοκότερα προβλήματα. Πρέπει να τερματιστεί ο πόλεμος. Ο χάρτης των Ηνωμένων Εθνών απαγορεύει ρητώς τη χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις και δεσμεύει όλα τα μέλη του οργανισμού να ρυθμίζουν τις διαφορές τους με ειρηνικά μέσα”, είπε χαρακτηριστικά.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανέφερε: “Βλέπουμε όλοι τι συμβαίνει γύρω μας στην καρδιά ης Ευρώπης γίνεται ένας άδικος πόλεμος χύνεται ανθρωπινιο αίμα σκοτώνονται παιδιά και γυνναικες και καταστρέφονται πόλεις και χωριά. Οι σκέψεις μας είναι με τους αδερφούς μας. Ευχαριστούμε εξοχοτατετ για την βοήθεια που στειλεατε κι εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να ανακουφίσουμε τους πονεμένους αδελφούς μας. Ελπίζουμε να επιτευχθεί τάχιστα η κατάπαυση του πυρός και να καθίσουν τα δυο μέρη στην τράπεζα των διαπραγματευσωσεων και να επιτευχθεί η τρωθείσα Ειρήνη”.

Δείτε φωτογραφίες από την παρουσία του Πρωθυπουργού στο Φανάρι

 
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις