Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αντόνιο Γκουτέρες στην Συνέλευση του ΟΗΕ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες (22.09.2022) με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του ΟΗΕ, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκαν διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, ιδιαίτερα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντόνιο Γκουτέρες.

Όσον αφορά το Κυπριακό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η στάση της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς ισοδυναμεί με πλήρη απόρριψη των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ειρηνική και δίκαιη διευθέτηση του Κυπριακού στο πλαίσιο διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ο πρωθυπουργός, κατά τις ίδιες πηγές, ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την τουρκική προκλητικότητα, που εκδηλώνεται τόσο με την αναβάθμιση των παράνομων αξιώσεων, όσο και σε επίπεδο ρητορικής.

Επανέλαβε τέλος, ότι η Αθήνα πορεύεται πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο, τις πρόνοιες της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και τις αρχές καλής γειτονίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Επαφές Μητσοτάκη, Μακρόν και Χριστοδουλίδη για επανεκκίνηση του GSI
Η είσοδος της γαλλικής Meridiam στο GSI και η πολιτική βούληση Αθήνας, Λευκωσίας και Παρισιού - «Η Ελλάδα θα κάνει όλα τα προβλεπόμενα για την πλήρη και ανεμπόδιστη υλοποίηση», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
Μακρόν, Χριστοδουλίιδης, Μητσοτάκης
13
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον κορυφαίο κοινωνιολόγο – «Φώτισε τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους»
Μηνύματα από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για τον ακαδημαϊκό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών - Οι αναφορές στο έργο, τη δημόσια παρουσία και την πνευματική παρακαταθήκη του
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Ο «καθαρός δρόμος» της Δούρου προς τη ΔΕΘ: Το παρασκήνιο της διαγραφής της Κασιμάτη και το τελεσίγραφο στη Γεροβασίλη
Με δέκα βουλευτές πλέον η Κουμουνδούρου, η πρόεδρος της ΚΟ ποντάρει στο «ξεκαθάρισμα» πριν από τη Θεσσαλονίκη και προαναγγέλλει επιστροφές - Το ορόσημο της 24ης Αυγούστου
Γεροβασίλη, Δούρου, Κασιμάτη 22
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μειώνει συνεχώς το δημόσιο χρέος της ταχύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα
«Με ορίζοντα το 2031, το δημόσιο χρέος θα έχει μειωθεί κάτω από 110%, καθώς από το 2021 μέχρι σήμερα έχει συρρικνωθεί κατά το 1/3» υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 61