Τετάρτη, 1 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Τι συζητήθηκε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Τι συζητήθηκε

Την συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχαν συναντηθεί πριν δέκα ημέρες και έγινε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχουν οι δυο πλευρές και πριν έρθει στην επιφάνεια το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών.

Μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου αρνείται πως έγινε οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα του γάμου ανάμεσα στα ομόφυλα ζευγάρια που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και στους κόλπους της Εκκλησίας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ανάμεσα στους δυο πλευρές ήταν η φοιτητική στέγη, η υπογεννητικότητα και η στέγη για τα νέα ζευγάρια.

Η Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει εκτάκτως για το γάμο ανάμεσα στα ομόφυλα ζευγάρια

Η Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει εκτάκτως την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 με αντικείμενο συζήτησης ο γάμος ανάμεσα στα ομόφυλα ζευγάρια.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση «συνέρχεται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9η πρωινή, σε έκτακτη Συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου,.

Η συνεδρίαση θα γίνει στο εν Αθήναις Συνοδικό Μέγαρο με μoναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις