Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με τον Demis Hassabis για την Τεχνητή Νοημοσύνη – «Η Ελλάδα θα επωφεληθεί»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί σε πολλούς τομείς από τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, δήλωσε ο CEO της εταιρείας DeepMind, Demis Hassabis, στη συνομιλία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω τηλεδιάσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να αναλάβει πρωτοβουλίες σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη εντός και εκτός Ελλάδος και γι’ αυτό συζήτησε με τον Demis Hassabis, ενός εκ των κορυφαίων προσωπικοτήτων διεθνώς στην ανάπτυξή της.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, η ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου δεοντολογίας και ασφάλειας ως προς τη χρήση της που θα προστατεύει τους χρήστες, θα μειώνει τον αντίκτυπο των πιθανών κινδύνων και δεν θα περιορίζει την ανάπτυξη της καινοτομίας και της τεχνολογίας.

Η Ελλάδα σύμφωνα με τον κ. Hassabis μπορεί να επωφεληθεί σε πολλούς τομείς από τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης και να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της στην Οικονομία, την Παιδεία, τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την αύξηση της παραγωγικότητας.

mitsotakis AI mitsotakis AI

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Αναχώματα» απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά «υψώνει» η ΝΔ: Στέλνει κλιμάκιο στη Μεσσηνία, στο προπύργιο του πρώην πρωθυπουργού
«Αναχώματα» απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά και στο σοβαρό ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος, επιχειρούν να υψώσουν Μαξίμου και Πειραιώς. Παρ’...
Αντώνης Σαμαράς
Καραμανλής: «Το νου σας σε όσους είναι υπερβολικά ερωτευμένοι με τον εαυτό τους, με το χρήμα, με την εξουσία»
Μηνύματα για την ελληνική ταυτότητα, την παιδεία, την τεχνητή νοημοσύνη έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ κάλεσε τη νέα γενιά να κρατήσει «γερές τις ρίζες της» σε έναν κόσμο διαρκών ανατροπών
Κώστας Καραμανλής
25