Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με τον Demis Hassabis για την Τεχνητή Νοημοσύνη – «Η Ελλάδα θα επωφεληθεί»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί σε πολλούς τομείς από τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, δήλωσε ο CEO της εταιρείας DeepMind, Demis Hassabis, στη συνομιλία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω τηλεδιάσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να αναλάβει πρωτοβουλίες σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη εντός και εκτός Ελλάδος και γι’ αυτό συζήτησε με τον Demis Hassabis, ενός εκ των κορυφαίων προσωπικοτήτων διεθνώς στην ανάπτυξή της.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, η ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου δεοντολογίας και ασφάλειας ως προς τη χρήση της που θα προστατεύει τους χρήστες, θα μειώνει τον αντίκτυπο των πιθανών κινδύνων και δεν θα περιορίζει την ανάπτυξη της καινοτομίας και της τεχνολογίας.

Η Ελλάδα σύμφωνα με τον κ. Hassabis μπορεί να επωφεληθεί σε πολλούς τομείς από τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης και να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της στην Οικονομία, την Παιδεία, τον Τουρισμό, τον Πολιτισμό και την αύξηση της παραγωγικότητας.

mitsotakis AI mitsotakis AI

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Μάριος Σαλμάς θέτει ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων για τη Singular Logic ενόψει εκλογών: «Να μην μπορεί να αμφισβητηθεί το αδιάβλητο»
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Εσωτερικών και ρωτά αν εξετάζεται εναλλακτική λύση για την πληροφορική υποστήριξη της διαδικασίας
Μάριος Σαλμάς
Μαρινάκης για προσωπικά δεδομένα πρωθυπουργού: «Δεν έγινε καμία διαρροή» – Τι απαντά η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας
«Πρόκειται για παλαιά, δημοσίως διαθέσιμα στοιχεία» - Οι διευκρινίσεις της ΕΑΚ και οι συστάσεις προς πολίτες και κρατικούς αξιωματούχους - Οι κίνδυνοι από τη μαζική συγκέντρωση δεδομένων
Παύλος Μαρινάκης
Δρίτσας για θάνατο Μαζωνάκη: Η κυβέρνηση ξήλωσε τους ελέγχους και τώρα παριστάνει την ανήξερη
Ο Τομεάρχης Υγείας της ΕΛΑΣ μιλά στο Left Side Story και τον Πέτρο Κατσάκο και θέτει ερωτήματα για τις θεραπείες «ευεξίας» και «μακροζωίας», ζητώντας απαντήσεις από Γεωργιάδη, Πλεύρη και Πατούλη
Τομεάρχης Υγείας της ΕΛΑΣ, Σπύρος Δρίτσας
Ο Ηλίας Κασιδιάρης στο κόμμα «Συμμαχία Ελλήνων» που ιδρύθηκε από πρώην «Σπαρτιάτες» – Η επίσημη ανακοίνωση
Ο ίδιος χαρακτήρισε το κόμμα «εθνικό και δημοκρατικό» υποστηρίζοντας ότι έχει ενεργή κοινοβουλευτική ομάδα και δεν μπορεί να αποκλειστεί από τις εκλογές
Ηλίας Κασιδιάρης
83