Πέμπτη, 23 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έσκισε από το βήμα της Βουλής τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Κυριάκος Βελόπουλος έσκισε από το βήμα της Βουλής τη Συμφωνία των Πρεσπών

Το ΦΕΚ με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ βρισκόταν στο βήμα της Βουλής έσκισε ο  πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος

Κατά την ομιλία του στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος έσκισε το έγγραφο με την Συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας ότι αυτή είναι η μόνη αξιοπρεπής και πατριωτική ενέργεια.

«Μας λέτε να τα βρούμε με τους γειτονικούς λαούς. Και εμείς ρωτάμε: ποιος εξέλεξε τον Ερντογάν που διεκδικεί εδάφη μας; Ο τουρκικός λαός. Ποιος εξέλεξε τον Ράμα που διεκδικεί εδάφη μας; Ο αλβανικός λαός. Ποιος εξέλεξε το VMRO στα Σκόπια; Ο λαός των Σκοπίων. Το πρόβλημά μας δεν είναι ο λαός των Σκοπίων. Το πρόβλημα είναι το VMRO, που είναι γνωστό για τους σωβινιστικούς στόχους του. Είναι ένα ναζιστικό, φασιστικό κόμμα και αυτό επέλεξαν οι Σκοπιανοί», ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Όλοι εδώ μας λέγατε ότι: «κάθε βήμα των Σκοπίων προς την Ευρώπη εξαρτάται από την ειλικρινή τήρηση των συμφωνηθέντων». Οι Σκοπιανοί, λοιπόν, πήραν την ένταξη στο ΝΑΤΟ, πήραν την «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα, πήραν την «Μακεδονία» (σκέτη) και εμείς τώρα ερχόμαστε και δήθεν τους απειλούμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την ένταξή τους στην ΕΕ. Εσείς σταματήσατε να αποκαλείτε τη χώρα Σκόπια και την ονομάζετε Βόρεια Μακεδονία. Εκείνοι δεν σταμάτησαν ποτέ να αποκαλούν τη χώρα τους Μακεδονία. Μην πέφτετε λοιπόν από τα σύννεφα.

Εμείς στην Ελληνική Λύση θα τιμήσουμε το δάκρυ του Καραμανλή για την Μακεδονία. Η λύση για το Σκοπιανό είναι μία: εάν κυβερνήσει η Ελληνική Λύση θα σκίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών! Αυτό θα κάνουμε!» ήταν τα λόγια του και αμέσως σκίζει το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Δείτε το στιγμιότυπο στο 21ο λεπτό του βίντεο

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις