Πολιτική

Ο Μακρόν χαιρετίζει την “καλή συμφωνία” για την Ελλάδα

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε σήμερα "την καλή συμφωνία" που επιτεύχθηκε χθες ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της, υπογραμμίζοντας πως η συμφωνία αυτή "δεν είναι οριστική".

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Ήταν σημαντικό να έχουμε αυτή τη συμφωνία, σε αυτό το στάδιο, για να έχουμε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις και να συνοδεύσουμε την Ελλάδα στις μεταρρυθμίσεις που μόλις εκπλήρωσε και που ήταν δύσκολες μεταρρυθμίσεις”, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι στο Ελιζέ.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός χαιρέτισε από την πλευρά του “μια πολύ θετική συμφωνία”. “Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Πιστεύω πως έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, ότι εργάζεται καλά”, είπε ο Ραχόι.
Ο Μακρόν υπογράμμισε εξάλλου πως “αυτή η συμφωνία”, που συνήφθη “σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών” “δεν είναι οριστική”.
“Πολλές τεχνικές προτάσεις έχουν γίνει στη διάρκεια αυτών των εβδομάδων των συζητήσεων. Η Γαλλία έχει κάνει προτάσεις”, αλλά “πρέπει με όλους τους τρόπους μέσα στους επόμενους μήνες, να επανέλθουμε στο θέμα της Ελλάδας. Και αναπόφευκτα οι λύσεις που η Γαλλία μπόρεσε να προτείνει για να προχωρήσουμε θα επανέλθουν”, είπε ο Γάλλος Πρόεδρος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Γιώργο Σουφλιά: Άφησε το δικό του αποτύπωμα στη σύγχρονη ιστορία της χώρας
«Εργάστηκε για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές, ενώ προώθησε τολμηρές αλλαγές στον χώρο της Παιδείας»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Αντώνης Σαμαράς προαναγγέλλει νέο κόμμα: Έχω πάρει τις αποφάσεις μου και θα τις ανακοινώσω όταν και όπως πρέπει – Η ομιλία στο Ηράκλειο
Η σημερινή εικόνα Τσίπρα-Μητσοτάκη θυμίζει το στίχο από το τραγούδι του Μηλιώκα: “πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα, ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ”
Αντώνης Σαμαράς
148