Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Μάριος Σαλμάς δεν υπέγραψε την πρόταση της ΝΔ για Προκαταρτική

Ο Μάριος Σαλμάς δεν υπέγραψε την πρόταση της ΝΔ για Προκαταρτική

Πολλά ερωτήματα προκλήθηκαν από την απουσία της υπογραφής του βουλευτή της ΝΔ Μάριου Σαλμά από την πρόταση σύστασης της προκαταρτικής επιτροπής που κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τους τρείς υπουργούς Υγείας των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη σχετικά με τις δικογραφίες που έχουν έρθει στην Βουλή για την υπόθεση της Novartis και τις τιμές των φαρμάκων.

Η πρόταση υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος και σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι όμως και τον βουλευτή της Μάριου Σαλμά, ο οποίος είναι ένας από τους «10» ελεγχόμενους στην προκαταρτική επιτροπή που συστήθηκε με βάση την πρότασης της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Τα σενάρια και τα ερωτηματικά για την επιλογή του κ. Μάριου Σαλμά  να μην υπογράψει την πρόταση της ΝΔ εντείνονται κάτω και από την «στήριξη» φιλίας που φαίνεται να δέχθηκε, εκ του αποτελέσματος της μυστικής ψηφοφορίας που έγινε την  προηγούμενη Τετάρτη στην Ολομέλεια, προφανώς και από βουλευτές της πλειοψηφίας καθώς κρίθηκε ελεγκτέος με τις λιγότερες σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους θετικές ψήφους.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την πολύωρη συζήτηση στην Ολομέλεια, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμένος είχε ζητήσει να μην παραπεμφθεί στην προκαταρτική επιτροπή ο κ. Μάριος Σαλμάς προκειμένου να συνεχίσει να καταθέτει κατά της Novartis,  ενώ και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε στηρίξει τον  Μάριο Σαλμά.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς πάντως μέχρι στιγμής δεν  έχει προβεί σε οποιαδήποτε σχετική δήλωση για το γεγονός ότι δεν υπέγραψε την πρόταση της ΝΔ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις