Πολιτική

Ο Μαρκόπουλος «καρφώνει» Γεωργιάδη για το τένις με Κασσελάκη: «Ο Άδωνις θα πρέπει να έχει σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί»

Ο υφυπουργός Οικονομικών αποδοκίμασε τον φιλικό αγώνα του υπουργού Υγείας με τον πρόεδρο των Δημοκρατών
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σαφείς αιχμές για την επιλογή του Άδωνι Γεωργιάδη να παίξει τένις με τον Στέφανο Κασσελάκη άφησε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση του προέδρου των Δημοκρατών. Ο υφυπουργός Οικονομικών άφησε να εννοηθεί ότι τέτοιες εικόνες εκπέμπουν λάθος μήνυμα, ιδίως όταν αφορούν πρόσωπα που βρίσκονται σε σφοδρή πολιτική και δικαστική αντιπαράθεση.

«Νομίζω ότι ο Άδωνις θα πρέπει να έχει σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί αυτό το διάστημα από το να παίζει τένις με έναν πολιτικό μας αντίπαλο, ο οποίος έχει εξυβρίσει κατά συρροή τον πρωθυπουργό και έχει δικαστικές εκκρεμότητες με στελέχη, όπως για παράδειγμα με μένα. Και το αφήνω εδώ» είπε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, σχολιάζοντας τον τον φιλικό αγώνα του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Φαντάζεστε εμένα να παίζω τάβλι με τον Πολάκη;»

«Φαντάζεστε εμένα να παίζω τάβλι με τον Πολάκη που καθυβρίζει τον Άδωνη Γεωργιάδη; Καθημερινά καθυβρίζει ο κ. Πολάκης τον κ. Γεωργιάδη; Νομίζω είναι και στα δικαστήρια για κάποια θέματα», είπε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (07.07.2026) στι Mega.

 

Η απάντηση Κασσελάκη

Η αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν άμεση και ιδιαίτερα επιθετική. Με ανάρτησή του κατηγόρησε τον Δημήτρη Μαρκόπουλο ότι επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό ότι τον έχει εξυβρίσει.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η μεταξύ τους δικαστική διαμάχη αφορά δηλώσεις του υφυπουργού περί «γκρίζων μπίζνες» και όχι την πολιτική κριτική που έχει ασκήσει στη Νέα Δημοκρατία.

«Δεν βρισκόμαστε στα δικαστήρια επειδή σας άσκησα κριτική. Βρισκόμαστε εκεί επειδή μιλήσατε δημόσια για “γκρίζες μπίζνες”», σημείωσε, καλώντας τον Δημήτρη Μαρκόπουλο είτε να αποδείξει τους ισχυρισμούς του είτε να τους ανακαλέσει πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να υπερασπιστεί την επιχειρηματική του διαδρομή, επισημαίνοντας ότι οι δραστηριότητές του είναι δημόσια καταγεγραμμένες και ελεγμένες από διεθνείς ελεγκτικούς οίκους, καταλήγοντας με τη χαρακτηριστική αγγλική φράση: «Good luck with that!».

 

«Η πολιτική δεν είναι προσωπικό μίσος»

Ο πρόεδρος των Δημοκρατών επέλεξε να δώσει και μια άλλη διάσταση. «Η πολιτική αντιπαράθεση δεν σημαίνει προσωπική εμπάθεια», υπογράμμισε, εξηγώντας ότι η επιλογή του να παίξει τένις με έναν πολιτικό αντίπαλο δεν αναιρεί ούτε την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση ούτε το δικαίωμά του να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη όταν θεωρεί ότι συκοφαντείται.

«Την αντιπολίτευση την κάνουμε με επιχειρήματα, αποκαλύψεις και θεσμικές διαδικασίες. Όχι με εμπάθεια και λάσπη» επεσημαίνει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κοινό ανακοινωθέν Ελλάδας και ΗΠΑ: Αμυντικές συμφωνίες 4 δισ. δολαρίων και εμβάθυνση ενεργειακών σχέσεων στον Στρατηγικό Διάλογο Γεραπετρίτη – Ρούμπιο
Τι συμφωνήθηκε στον 6ο Στρατηγικό Διάλογο - Άμυνα, επενδύσεις, ενέργεια, νέες τεχνολογίες και πολιτιστική κληρονομιά στην ατζέντα
Μάρκο Ρούμπιο και Γιώργος Γεραπετρίτης
H ομιλία - αποθέωση στην Ελλάδα του Μάρκο Ρούμπιο, το δώρο του Προέδρου της Δημοκρατίας και το δείπνο με ελληνικές γεύσεις
Τα αμερικανικά ΜΜΕ αλλά και όλου του κόσμου αναφέρονταν το βράδυ της Τετάρτης (7/10/26) στην εικόνα του Αμερικανού ΥΠΕΞ μπροστά από την Ακρόπολη, να στέλνει τα πιο θερμά μηνύματα για τις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ
Mark Schiefelbein
85
Η Ελλάδα στο επίκεντρο της αμερικανικής στρατηγικής – Το μήνυμα Ρούμπιο από την Αθήνα και η συνάντηση με Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ενέργεια και τη συνδεσιμότητα, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει επενδύσει σημαντικούς πόρους ώστε να καταστεί σημείο εισόδου αμερικανικού LNG στην Ευρώπη
Μητσοτάκης και Ρούμπιο
5
Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου για τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ρούμπιο – Στο επίκεντρο άμυνα, ενέργεια και γεωπολιτικές εξελίξεις
Ελλάδα και ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για στενότερη συνεργασία - Στην ατζέντα Ουκρανία, Ιράν, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειος
Μητσοτάκης και Ρούμπιο