Πολιτική

Ο Μητσοτάκης και άλλοι 11 αρχηγοί κομμάτων ζητούν την αποβολή Όρμπαν από το ΕΛΚ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ντόναλντ Τουσκ, με την οποία ζητείται η αποβολή του κόμματος Fidesz από το ΕΛΚ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουγγαρία, υπογράφει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την πρωθυπουργό της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπεργκ, και άλλους 11 επικεφαλής κομμάτων της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς.

Στην επιστολή επισημαίνεται η έντονη ανησυχία για τη νομοθεσία που πέρασε από το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας στις 30 Μαρτίου και η οποία επιτρέπει στην κυβέρνηση της Ουγγαρίας να επεκτείνει επ’ αόριστον την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ επιτρέπει στον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν να κυβερνά με διατάγματα.

«Πρόκειται για σαφή παραβίαση των ιδρυτικών αρχών της φιλελεύθερης δημοκρατίας και των ευρωπαϊκών αξιών. Η μάχη κατά του covid-19 απαιτεί εκτεταμένα μέτρα, ωστόσο ο ιός δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης επ’ αόριστον», αναφέρεται στην επιστολή.

Επιπλέον, εκφράζεται η στήριξη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και απευθύνεται έκκληση για κοινή δράση των κρατών – μελών, ώστε η κατάσταση στην Ουγγαρία να αντιμετωπιστεί σθεναρά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης στο 16ο Συνέδριο της ΝΔ: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027, την ιστορία την γράφουν πάντα οι παρόντες
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «κάποιοι επιχειρούν να μας σύρουν στο χάος του 2015» και «άλλοι μένουν παγιδευμένοι στα συνθήματα του '81»
Μητσοτάκης, Συνέδριο ΝΔ
79
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για Κυριάκο Μητσοτάκη 16ο στο Συνέδριο της ΝΔ: Έθεσε ξανά την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης
Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν έστειλε μήνυμα στήριξης στην «γαλάζια» παράταξη, με αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, στην παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και στον ρόλο του πρωθυπουργού στην Ευρώπη
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Συνέδριο ΝΔ
Ρομπέρτα Μετσόλα στο 16ο Συνέδριο ΝΔ: Εντυπωσιακός ο μετασχηματισμός της Ελλάδας την τελευταία επταετία
Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξήρε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας για «διαύγεια», «αποφασιστικότητα» και έναν «εντυπωσιακό μετασχηματισμό» της χώρας τα τελευταία επτά χρόνια
Ρομπέρτα Μέτσολα, Συνέδριο ΝΔ